На българския пазарЛев инс съди Mediapool за 1 млн. лв.

...
На българския пазарЛев инс съди Mediapool за 1 млн. лв.
Коментари Харесай

Седмични новини за маркетинг и реклама

На българския пазар " Лев инс " съди Mediapool за 1 млн. лева за откъс на министър
Свързваната с Алексей Петров застрахователна компания " Лев инс ", на която е съосновател през 90-те години, е завела дело против онлайн изданието Mediapool за невижданата сума от 1 млн. лв.. Поводът е обява от предходната година, в която медията цитира думи на финансовия министър от публична стенограма от съвещание на държавното управление. Исканото обезщетение и претекстовете за него са необикновен до момента образец за така наречен SLAPP каузи, с които се цели всяване на боязън и опит за възпрепятстване на работата на сериозно издание.

В исковата си молба против Mediapool от " Лев инс " настояват, че са се почувствали наранени от текст от 27 септември предходната година. В него се оповестява, че България е застрашена да бъде изключена от европейската застрахователна система " Зелена карта ". Медията цитира и думите на служебния финансов министър Росица Велкова по тематиката, която загатва проблеми със отговорности на компанията " Лев инс " към националното бюро на българските застрахователи, което съставлява България в системата " Зелена карта ".

Застрахователната компания дефинира цитираната информация като " оскърбителен изказвания ", в случай че става дума за публично, протоколирано изказване на формален орган на власт в страната.
Реклама Агенцията d:istinkt поема обслужването на Бюрото на Европейския парламент в България
След извършен конкурс в края на мината година, информационната организация d:istinkt завоюва за собствен клиент Бюрото на Европейския парламент в България. Компанията ще дава отговор за организирането на събития, основаването на наличие, дизайн и PR обслужване. Договорът за партньорство е за интервал от четири години. d:istinkt не за първи път работи с Бюрото на Европейския парламент в България. През 2014 година тя е измежду определените организации за обслужване на осведомителните потребности на организацията.

В портфолиото от клиенти на d:istinkt са също Yettel, " Лидл България ", " Каменица ", Speedy и други
Конкурсът Golden Drum 2023 година стартира да приема кандидатури
Рекламният конкурс Golden Drum публично отвори платформата си за кандидатстване. Рекламодатели и организации могат да подават своите поръчки до 21 август, като акциите, с които вземат участие, би трябвало да бъдат осъществени в интервала 16 август 2022 - 21 август 2023. Тази година състезанието разгласи няколко основни промени, с фокус върху медийните организации. Въвежда се нова огромна категория Creative Media Excellence с две подкатегории, в които ще бъдат отличени медийни тактики, таргетиране и потребление на медийни канали. В тазгодишното издание ще бъде връчена и премия за медийна организация на годината. Голяма нова категория е и Game changers, в която ще бъдат наградени акции, които излизат отвън рамките на обичайна реклама.
Реклама
В състава на журито в 29-ото издание на Golden Drum има двама представители на български организации. Това са Константин Трендафилов, притежател и креативен шеф на Human, който ще прави оценка акциите в Omni-Channel Drum, и Ангел Искрев, креативен шеф и съосновател на proof, част от журито на One-Channel Drum.
Церемонията по награждаване на спечелилите ще се организира на 10 октомври в Словения. Конкурс и за млади рекламисти в Golden Drum
Рекламисти и маркетолози до 30-годишна възраст могат да се включат в състезанието Young Drummers, част от Golden Drum, проведен в партньорство със словенското туристическо бюро. В рамките на интернационалния конкурс за млади гении участниците би трябвало да разработят афиш на тематика " Среща с шедьовър ". Победителят в състезанието Young Drummers ще получи финансова премия от 1000 евро и безвъзмезден пропуск за фестивала Golden Drum.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР