На азиатските пазари днес цените на петрола спаднаха, след като

...
На азиатските пазари днес цените на петрола спаднаха, след като
Коментари Харесай

Китайска вирусна заплаха срина цените на петрола

На азиатските пазари през днешния ден цените на петрола спаднаха, откакто растежът на новите случаи на Ковид-19 в Китай породи опасения от налагането на нови локдаун ограничавания и надлежно до спад на търсенето на нефт, съобщи Ройтерс.

Китай е най-големият вносител на черно злато в света.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, референтен за Европа, с доставка през септември изгубиха 1,47 $ или 1,5% до 99,69 $ за барел, откакто в петък бяха поскъпнали с 2,1 на 100.

Американският лек недопечен нефт спадна с 1,54 $ или 1,6% до 96,05 $ за барел при растеж от 1,9% в петък.

Китай заяви за нови 691 случая в събота при 547 предния ден. Случаите на локално предаване на болестта са най-вече от 23 май до момента.

Пазарите наблюдават и развиването към газопровода "Северен поток-1 ", който е спрян за профилактика, само че би трябвало да проработи още веднъж на 21 юли. Западни държавни управления и компании не изключват прекъсването на подаването на газ по тръбата да бъде удължено, което съществено ще засегне най-много Германия и може да вкара стопанската система й в криза.

Същевременно американският президент Джо Байдън не съумя да убеди Саудитска Арабия да усили добива на недопечен нефт, което задържа цените на високо равнище.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР