На аудиозапис от 2021 г., публикуван от Си Ен Ен,

...
На аудиозапис от 2021 г., публикуван от Си Ен Ен,
Коментари Харесай

Нова издънка: Тръмп се хвали със секретни документи на Пентагона

На аудиозапис от 2021 година, оповестен от Си Ен Ен, се чува по какъв начин някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп разисква съхраняването на секретни документи, които не е разсекретил. Разговорът прибавя нови детайлности към обвиняването на специфичен прокурор Джак Смит против Тръмп за непозволено боравене с класифицирана информация.

Аудиозаписът е изработен по време на изявление през юли 2021 година, което Тръмп дава в курорта си в Бедминстър на публицисти, които по това време работят върху записките на някогашния шеф на кабинета на Тръмп Марк Медоус. От записа излиза наяве още, че Тръмп демонстрира на присъстващите и конфиденциален документ на Пентагона, обвързван с проекти за нахлуване върху Иран. Тръмп няма право да съхранява секретни документи, в случай, че към този момент не е президент. „ Ето това са документите “, се чува да споделя Тръмп. „ Това е направено от военните и ми беше обещано “, продължава той, преди да означи, че документът остава систематизиран. „ Като президент можех да го разсекретя “, споделя той. „ Сега не мога, само че това към момента е загадка “, прибавя Тръмп.

На записа се чува още по какъв начин някогашният президент и негови асистенти се майтапят с някогашния държавен секретар на Съединени американски щати и главен конкурент на изборите през 2016 година Хилари Клинтън. Тогава избухна скандал, че Клинтън е употребила персонален мейл адрес, с цел да разпраща класифицирана информация. „ Хилари би разпечатала това, нали знаеш. Нейните персонални имейли “, кавза чиновник на Тръмп. „ Не, тя ще го изпрати на Антъни Уайнър “, дава отговор Тръмп, визирайки някогашния конгресмен от Демократическата партия. Следва смях в стаята, предава „ Сега “.

Доналд Тръмп се призна за почтен по-рано този месец по 37 обвинявания, свързани с хипотетичната корист с секретни документи, съхранявани в курорта му Мар-а-Лаго в Палм Бийч, щата Флорида.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР