На американския пазар Apple е безспорен лидер с малко над

...
На американския пазар Apple е безспорен лидер с малко над
Коментари Харесай

За такава лоялност Apple не може да мечтае дори в САЩ. 84% от южнокорейския пазар се държи от Samsung

На американския пазар Apple е неоспорим водач с малко над половината от пазара. Но равнището на преданост, демонстрирано от жителите на Южна Корея, е оттатък фантазиите на корпорацията от Купертино. По данни на Counterpoint Research 84% от пазара на смарт телефони в тази страна принадлежи на Samsung.

Там компанията Apple е на второ място с дял от 15%. Това значи, че всички останали марки, взети дружно, съставляват единствено 1% от продажбите, което може би е неповторим случай.

Интересното е, че единствено преди няколко седмици Samsung държеше 86% и загуби 2 процентни пункта с представянето на iPhone 15 в страната.

Пазарните аналитици особено акцентират, че сгъваемите смарт телефони Galaxy Z са извънредно известни в Южна Корея, което дава опция на Samsung да печели повече от всяка продадена численост.

Няма по какъв начин да не си напомним гениалната реклама на Galaxy Z Fold 5 – вземате два iPhone… Компанията предлага да се вземат два iPhone, да се слагат един до различен и да се започва Try Galaxy, като се избере позицията на всеки екран. Резултатът е „ сгъваем iPhone “, състоящ се от два iPhone. Само че това напълно не е Galaxy Z Fold 5.

Проучване измежду потребителите демонстрира, че 32% от тези, които са минали от Samsung към iPhone, са показали като причина продуктивността. Други 31% са минали поради имиджа на американския бранд. Освен това доста хора са сменили телефона поради камерата.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР