На 95-годишна възраст си отиде легендата на италианското кино Джина

...
На 95-годишна възраст си отиде легендата на италианското кино Джина
Коментари Харесай

Заветите на Джина Лолобриджида, сочена за най-красивата жена на света

На 95-годишна възраст си отиде легендата на италианското кино Джина Лолобриджида, заяви Ройтерс. Неведнъж през 50-те и 60-те години на предишния век тя е наричана най-красивата жена в света, а откакто става известна с състезанието за хубост Мис Италия през 1947 година, изгрява като " средиземноморския секссимвол ".

Истинската популярност на Лолобриджида идва с присъединяване й във филмите „ Фанфан Лалето “ от 1952 година, " Парижката Света Богородица " (1956), „ Красива, само че рискова “.

Тя е носителка на кинонаградите " Златен глобус ", " Давид на Донатело ", " Бамби ", а през годините си партнира с Хъмфри Богарт, Франк Синатра, Рок Хъдсън и Ерол Флин.

Кариерата й запада през 60-те и тя се насочва към фотографията и политиката. По прякор Ло Лоло, актрисата беше една от последните икони от славните дни на киното, за която Богарт споделя, че е „ предиздвикала Мерилин Монро да наподобява като Шърли Темпъл “.
               

Наситено пъстър живот

Луиджина Лолобриджида е родена на 4 юли 1927 година в фамилията на  производител на мебели. Тя прекарва тийнейджърските си години по времето на бомбардировките от Втората международна  война, а по-късно учи статуя в Академията за изящни изкуства в Рим. Търсач на гении й предлага прослушване в " Чинечита " - най-голямото кино студио в Европа по това време и процъфтяващия италиански " Холивуд на Тибър ".
               

Лолобриджида не е запалена:

„ Отказах, когато ми предложиха първата ми роля “, спомня си тя. „ Казаха, че ще ми платят хиляда лири. Казах им, че цената ми е един милион лири, мислейки, че това ще постави завършек на цялата работа. Но те казаха  „ да! “

През 1947 година Лолобриджида взе участие в състезанието за хубост Мис Италия, което слага началото на доста забележителни кариери. Две години по-късно се омъжва за словенския доктор Милко Скофич. Той прави рекламни фотоси по бикини на новата си и към момента относително незнайна брачна половинка.

По същото време Хюз преди малко е поел контрола над огромно киностудио. Той е с 20 години по-възрастен от Лолобриджида и прочут с поредност от афери с най-бляскавите дами на епохата - в това число Марлене Дитрих, Рита Хейуърт и Ава Гарднър. Но той следи Лолобриджида и й предлага проби за фотоси. Тя приема, като чака брачният партньор й да я придружи до Америка.

В деня на заминаването обаче, има единствено един билет – единствено за Лолобриджида, а на летището, където тя каца в Америка, Хюз я чака с бракоразводни юристи. Настаняват я в първокласен хотел, дават й секретарка и водач и я засипват с оферти.

Хюз е подготвил всичко – даже пробите за фотоси се оказва сцена за края на един брак.

И още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР