На 9 януари 2019 г. стартира дарителска кампания за набиране

...
На 9 януари 2019 г. стартира дарителска кампания за набиране
Коментари Харесай

НИМ подкрепя стартиралата кампания за кораба-музей „Радецки”

На 9 януари 2019 година започва дарителска акция за набиране на средства, нужни за осъществяването на планувани ремонтни действия на кораба-музей „ Радецки”. Тя ще се реализира в границите на два месеца, а основател е съдружие „ Енергийно бъдеще за България”.

От 2004 година корабът „ Радецки” е филиал на Националния исторически музей, който обезпечава годишната му прехрана. Приблизителната сума за осъществяване на планувания ремонт е 250 000 лв. и е спомагателен разход, непостижим за музея. По тази причина управлението на НИМ се обърна към Министерството на културата за нужните спомагателни разноски, само че до този миг няма съответен отговор от ведомството. Музеят „ Параход „ Радецки “ е тъкмо копие на именития австрийски параход, издигнат през 1851 година в Будапеща.

С годините се е трансформирал в национална реликва, което дава мотив да се провеждат разнообразни дарителски акции, за запазване и запазване на историческата памет.

В интервала на акцията съдружие „ Енергийно бъдеще за България” се ангажира да оповестява от време на време резултатите, с цел да обезпечи оптималната бистрота и отчетност на събраните средства. Даренията за акцията се събират в сметка на сдружението, както и на място в музея. След привършване на самодейността – 3 март 2019 година, събраните средства ще бъдат предоставени за ремонт и стартиране на кораба в плавателен ход.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР