На 9 октомври главният епидемиолог на Исландия Торолфур Гуднасон обяви,

...
На 9 октомври главният епидемиолог на Исландия Торолфур Гуднасон обяви,
Коментари Харесай

Исландия спря Moderna заради зачестили случаи на миокардит

На 9 октомври основният епидемиолог на Исландия Торолфур Гуднасон разгласи, че се стопира потреблението на имунизацията Moderna в страната. Националната телевизия RÚV оповестява, че решението е взето след обзор на нови данни от скандинавските страни, които демонстрират нараснала периодичност на миокардит (възпаление на сърдечния мускул), както и перикардит (възпаление на сърдечната мембрана)сред хора, имунизирани с Moderna, написа icelandreview.com.
Решението беше публично оповестено на уеб страницата на Дирекцията по опазване на здравето.(Понастоящем Швеция лимитира потреблението на Moderna и имунизацията може да се ползва единствено на лица, родени след 1991 г.)
„ Ние в действителност не можем да създадем нищо друго, с изключение на да позволим на вируса да поеме своя курс, с цел да може популацията да реализира стаден имунитет “, сподели Торолфур Гуднасон, основен епидемиолог на Исландската здравна дирекция още през юли. „ Трябва да се опитаме да имунизираме и да защитим по-добре тези, които са уязвими, само че дано толерираме инфекцията. Сега не е приоритет да се имунизират всички с третата доза. "
От началото на локдауна през март 2020 година заради пандемията от вируса SARS-CoV-2, тематиката за естествения имунитет (наричан още имунитет след инфекция) беше подценявана. След като имунизациите станаха необятно налични, информацията за естествения имунитет, която беше завоалирана с безмълвие първоначално, през днешния ден е в цялостно затъмнение, написа уеб сайтът Science.news.

Дори и в този момент липсва открита полемика, евентуално в полза на насърчаването на универсалната имунизация и изискваната документи за такава имунизация като изискване за присъединяване в публичния живот и даже на пазара на труда. Все отново науката съществува. Съществуват доста проучвания. Техните създатели заслужават самопризнание, самопризнание и гласът им да бъде чут, написа уеб сайтът.
Тези изследвания показват това, което беше и към този момент е известно: естественият имунитет за вирус от вида на SARS е здрав, дългогодишен и като цяло ефикасен даже при разновидностите, като цяло повече от имунизациите. 
Всъщност главен принос на науката от 20-ти век е разширението и спомагателното изясняване на този принцип, прочут от античния свят. Всеки специалист евентуално е знаел това доста преди актуалните диспути. Опитът да се преструваме, че нещата стоят по друг метод е теоретичен скандал от най-голям порядък, изключително тъй като продължаващото занемаряване на тематиката визира правата и свободите на милиарди хора.
Хората, чиито поминъци и свободи се затриват, се нуждаят от достъп до научната литература, що се отнася до този вирус. Те би трябвало да изпратят линк към тази страница на всички места. Учените не са мълчали - те просто не са получили публичното внимание, което заслужават.
Ето лист с 30 научни изявления, които уеб сайтът Science.news предлага всеки да показа с работодатели, здравни служащи и политици.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР