На 85% са готови 10 нови къщи в Хитрино, които

...
На 85% са готови 10 нови къщи в Хитрино, които
Коментари Харесай

В Хитрино все още няма готови къщи, но работата напредва

На 85% са подготвени 10 нови къщи в Хитрино, които се строят от Камарата на строителите. При 11-тата има забавяне като забавянето е във връзка със собствеността на парцела, само че се чака строителството и там да стартира в най-кратко време.
Това заяви Нуридин Исмаил, кмет на Община Хитрино, на конференция във връзка със строителството на нови домове за хората, чиито къщи бяха унищожени при детонацията на влакова комбинация през декември 2016 година
От 13 къщи, чието строителство е със средства от Социалния фонд, 5 жилища са подготвени на 70%, 5 са на стадий основи, а 3 не са стартирани .
„ Проектите за трите къщи са подготвени, забавянето не е по виновност на общината, има проблеми с парцелите, а в петте, в които грубият градеж е приключен и други четири в напреднало строителство, хората могат да влязат и да живеят през зимата “, сподели Исмаил.
Той уточни, че към този момент единствено в три случая се обрисуват вероятно за обитаване на фургон през студените месеци, като единствено един от тях е тежък, съобщи Фокус.
" Напълно ремонтирани са 37 покрива, на 14 се работи, за още 15 следва да се сключат контракти ", уточни кметът на Хитрино, представен от Фокус.
„ Това за нас са най-тежко потърпевшите къщи, които ще покрием и сме покрили преди да пристигна зимата, на 81 къщи върви оценяване, само че ще можем да изпратим бригади, с цел да бъдат покрити възможни течове на покриви. Няма по какъв начин в границите на 7 - 9 месеца да заличим всички следи от гърмежа на жп гарата в Хитрино, окуражени сме като екип, като Обществен и Общински съвет да бъдем за образец за излизане от тежка обстановка, само че компликации и аргументи от друго естество ни бавят, финансовият запас е избран, ние нямаме съображение да желаеме повече от това нито от БЧК, нито от хората като дарения, нито от страната, задоволително се направи “, сподели Исмаил.
„ Разпределение на запас за лични потребности без да дразниш хората по никакъв начин не е елементарно, за някой, който в живота си не е узаконил и една тоалетна, този развой може би наподобява ленив, само че поставяме доста старания и праволинейност “ , сподели Исмаил.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР