На 82-годишна възраст на Богоявление умря една от легендите на

...
На 82-годишна възраст на Богоявление умря една от легендите на
Коментари Харесай

,,Гладуваше, чувстваше се изолирана“: Разкрития за починалата тв легенда Ласка Минчева

На 82-годишна възраст на Богоявление умря една от легендите на Българската национална телевизия – режисьорката Ласка Минчева. Скръбната вест съобщи племенникът й Атанас Михайлов във фейсбука си. Той още не е наясно по кое време ще е погребението на огромната режисьорка.
„ До последно се държеше, опитваше да яде, слушаше телевизия, тъй като към този момент не виждаше. Имаше моменти, когато гладуваше, тъй като се усещаше изолирана, само че те отминаха. Жалко е, че си отиде седмица преди рождения си ден, реверанс, беше невероятна жена “, показа Михайлов.
Той е племенник на именитата режисьорка от златните години на Българска национална телевизия и бе поел напълно грижите за парализираната си вуйна. След гибелта на щерка си Ласка Минчева остана без близки хора до себе си.
В последните си години режисьорката остана съвсем без пари, защото изплащаше дълга на щерка си.
„ Запорът върху банковата й сметка остава до края на живота на вуйна ми. Това са 17 000 лв., които банката удържа от всяка сума, постъпваща в сметката. Само пенсията й е неприкосновена по закон, само че тя бе дребна. Иначе всеки, който даде някакви пари, всичко отиваше за погасяването на тази сума “, описа Атанас Михайлов.
По думите му до последно колежки на вуйна му й се обаждали да й описват сериали, тъй като тя не виждала. Но пък обичала да си приказва с тях, не я забравяли, предава България през днешния ден.
Ласка Минчева бе дясна ръка на легендата Хачо Бояджиев. Тя започва работа с него, когато е на 24 години. По това време още следва тонрежисура в Букурещ, а Хачо таман се завърнал в родината от Канада. Той я учи на максимализъм в специалността. Под режисурата на Минчева са учредени десетки емблематични предавания на Българската национална телевизия, всред които „ Мелодия на годината “, „ Златният Орфей “, „ Ален мак “, „ С бъклица и дрян “. Тя е и учител на няколко поколения водещи.
След като през 2018 година режисьорката загуби дъщеря си Вихра Смилова, която страдаше от онкологично заболяване, здравословното й състояние бе тежко и за нея полагаше грижи единствено Атанас Михайлов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР