На 81 години е починал Сиксто Родригес - американският рок

...
На 81 години е починал Сиксто Родригес - американският рок
Коментари Харесай

Тъжно. Отиде си певец, прочул се с 30 години закъснение

На 81 години е умрял Сиксто Родригес - американският рок артист, трансформирал се в въплъщение на закъснялата популярност. 

Двата издадени албума на Родригес при започване на 70-те са търговски неуспех в родната му страна, което го кара да се насочи към други специалности. Близо 30 години по-късно обаче схваща, че без да знае музиката му е придобила именит статут в Южна Африка. 
-->
Историята му предизвика наградения с Оскар документален филм " Търсенето на Шугър мен ". Той го трансформира в знаменит актьор и в последното десетилетие от живота му го качва на някои от най-големите фестивални подиуми. 

В известието на уеб страницата на Сиксто Родригес не се прецизира каква е повода за гибелта му. 

Роден на 10 юли 1942 година в Детройт в фамилията на американци с мексикански генезис, Родригес работи на поточни линии, като в това време се изявява като музикант.

В началото на 70-те години издава два албума: " Cold Fact ", в който са включени най-известните му песни " Sugar Man " и " I Wonder ", и " Coming From Reality ".

По-късно Родригес напуща музикалната промишленост, с цел да заживее спокоен живот на служащ в Детройт.

Той получава тапия по философия от Държавния университет " Уейн " и стартира да се занимава с политика, в това число с несполучливи кандидатури за кмет, градския съвет и щатския сенат.

Музикантът няма визия, че музиката му, и по-специално " Шугър мен " (Sugar Man), е намерила многочислени почитатели в цяла Южна Африка по времето на апартейда, както и в Нова Зеландия и Австралия.

През 1979 година той е заинтригуван, когато го канят да свири в Австралия, която посещава още веднъж през 1981 година.

По-късно Родригес споделя, че е считал тези концерти за " странни случайности " и е бил заинтригуван, когато е видял, че хората могат да пеят дружно с него текстовете.

Освен това той има едва обществено наличие и доста от почитателите му имат вяра на слуховете, че артистът е мъртъв.

Интернет трансформира живота на Родригес: щерка му Ева открива уеб страници, отдадени на татко ѝ, а почитателите го търсят преди сполучливото му турне в Южна Африка през 1998 година

" Казах му: " В Южна Африка ти си по-голям от Елвис ", споделя един от феновете, Стивън Сегерман, в изявление за The Detroit News през 2008 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР