На 8 юни от 19.30 часа в зала България“ Симфоничният

...
На 8 юни от 19.30 часа в зала България“ Симфоничният
Коментари Харесай

Диригентът Константин Илиевски: Радиооркестърът има богат звук и финес

На 8 юни от 19.30 часа в зала „ България “ Симфоничният оркестър на Българското национално радио ще закрие концертния си сезон под палката на гост-диригента Константин Илиевски. Той живее от дълги години в Словакия, където е учил, управлява няколко състава, измежду които Sinfonietta dell’Arte и камерния отбор Virtuosi dell’Arte. В момента Илиевски работи и с камерния оркестър " Дианополис " - Ямбол.

Радиосимфониците ще показват за първи път Симфоничен прелюд от Антон Брукнер. В програмата ще прозвучат още Концерт за обой и оркестър от Рихард Щраус със солист Иван Данко и Симфония №4 от Густав Малер със солистка Светлина Стоянова - мецосопран.

Словакът Иван Данко е немски ученик, от 2001 година е първи обоист на Щутгартската опера, само че постоянно е канен да свири и като солист на оркестри. Творбата на Рихард Щраус, която той ще извърши в петък, ще бъде записана и студийно за фонда на Българското национално радио.

Светлина Стоянова е победителката в влиятелния конкурс " Нови гласове " (Neue Stimmen) в Германия през 2017 година Като солист на Детския радиохор Светлина концертира в доста европейски и азиатски страни. Възпитаничка е на Кралската консерватория в Глазгоу, Шотландия. От есента на тази година ѝ следва да стане щатен солист на Виенската държавна опера.

Чуйте повече за програмата в изявлението с диригента Константин Илиевски за предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт ".

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР