На 8 ноември в Българския културен институт във Варшава, Полша

...
На 8 ноември в Българския културен институт във Варшава, Полша
Коментари Харесай

Националният военноисторически музей реди изложба в Плоша

На 8 ноември в Българския културен институт във Варшава, Полша ще бъде открита изложбата на Националния военноисторически музей (НВИМ) „ Малкият човек в Голямата война “. Тя е част от Националния проект за отбелязване на 100-годишнината от края на Първата международна война и получи най-голямата премия на Министерство на културата за атрактивен и автентичен план за независима галерия на тазгодишното издание на Панаира на музейните изложения.

С благосъстояние от въздействащи фотографии, звукови резултати, персонални свидетелства и емблематични експонати международният спор е показан през очите на елементарния човек – през неговите усеща и страсти, през метода, по който войната трансформира живота му и поставя щемпел върху ориста му, оповестяват от НВИМ.

Изложбата интерпретира тематиките за националното обединяване, разрушенията, ужаса на гибелта и краха на моралните полезности през призмата на многопластовите страсти и общочовешката проблематика. Бомбардирайки сетивата, експозицията основава обособени зони на прочувствен заряд, в които посетителят претърпява войната не като непряк наблюдаващ, а като действителен участник в събитията отпреди 100 години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР