На 8 май в Пленарна зала на Общината се проведе

...
На 8 май в Пленарна зала на Общината се проведе
Коментари Харесай

БСП Русе стартира подготовка за предстоящите избори

На 8 май в Пленарна зала на Общината се организира значима конференция, проведена от Русенската общинска организация на Българска социалистическа партия. На събитието беше интензивно обсъждана подготовката за идните избори, като бяха показани и предложенията на русенските социалисти за претенденти за депутати в Европейския парламент.

Предложението на Русенските социалисти към предизборната платформа е представителите на Българска социалистическа партия в Европейския парламент да спомагат за осъществяване на Стратегията на Европейски Съюз за Дунавския район, отнасяща се за крайдунавските общини като съгласуваност, отбрана на околната среда, благополучие и подсилване на районите. Основните акценти включват поддържане на целогодишна плавателност по р. Дунав, строителство на нов мост на р. Дунав при Русе и довеждане докрай на автомагистралата Русе – Велико Търново, част от Европейския път Е-85.

Гост на конференцията бе Цветелина Пенкова, член на групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент. Тя показа доклад за своята работа и изрази вижданията си по отношение на провокациите пред Европейския парламент.

В началото на съвещанието ръководителят на Общинската организация на Българска социалистическа партия, Пламен Рашев, и неговият заместител, Биляна Иванова, поздравиха новите членове на партията за тази година и им връчиха членските карти. Кметът на Русе, Пенчо Милков, персонално поздрави юбилярите на Русенската организация.

След очевидно и поименно гласоподаване, със събрани 61 и повече гласа, бяха определени 14 претендента, от които 3 русенци и 4 от гражданската квота, за представители на Българска социалистическа партия в листата с кандидат-депутати за Европейския парламент.

Конференцията беше сполучлив конгрес за разискване на значими тематики и взимане на значими решения за бъдещето на партията и нейното присъединяване в европейската политика
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР