На 8 май (неделя) от 21:00 ч., БНТ 1 ще

...
На 8 май (неделя) от 21:00 ч., БНТ 1 ще
Коментари Харесай

Крадецът на праскови по едноименната повест на Емилиян Станев по БНТ 1

На 8 май (неделя) от 21:00 ч., Българска национална телевизия 1 ще излъчи българската драма " Крадецът на праскови " в неделната поредност " БГ киновечер ".

 

Филмът е основан по едноименната повест на Емилиян Станев. Сценарият и постановка на Въло Радев, а оператор е Тодор Стоянов. Музиката във кино лентата е композирана от Симеон Пиронков. В ролята на Иво Обретенович, който е сръбски военнопленник влиза Раде Маркович, а Елисавета е изиграна от Невена Коканова.

 

" Крадецът на праскови " споделя историята на брачна половинка на български офицер, която се влюбва в сръбски военнопленник. Действието се развива в края на Първата международна война в красивия старопрестолен град Търново. Животът в града е белязан от печата на назряващата национална злополука. Комендантът на града, претенциозен офицер, държи брачната половинка си Лиза зад дебелите стени на дома си, измежду дръвчета праскови. Един ден Лиза открива сърбина Иво Обренович да краде плодове от нейната градина.

 

 

Гладът го е довел до бягство от военнопленическия лагер. В младата жена се разсънва съчувствие, което скоро минава в огромна обич. На този скръбен и обезпокоителен декор се ражда и процъфтява една огромна обич - мъчителна и безнадеждна, само че светла, преобразяваща, каквато може да бъде единствено любовта по време на война. И двамата схващат, че в размирно време любовта им е обречена, само че това ускорява още повече възприятията им. Красотата не може да бъде скрита, любовта не може да бъде убита, даже в един откраднат момент.
Гледайте " БГ киновечер " всяка неделя от 21:00 ч. по Българска национална телевизия 1
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР