На 8 април в Сливен ще се проведеобществено обсъждане на

...
На 8 април в Сливен ще се проведеобществено обсъждане на
Коментари Харесай

Предстои обществено обсъждане на Концепция за интегрирани териториални инвестиции

На 8 април в Сливен ще се проведеобществено разискване на Концепция за интегрирани териториални вложения (КИТИ) „ Интегрирани вложения в новото потомство – за образовани, дейни и работещи в района младежи “, която е минала сполучливо стадия на административно сходство и допустимост. Събитието ще се организира в зала „ Май “ от 15.30 часа.

Пред публицисти кметът Стефан Радев изясни, че новият програмен интервал за еврофинансиране е проведен на друг принцип от предходните. Залага се на териториални вложения, които да са взаимни в даден район или в по-голям район, обхващащ няколко региона за обмисляне. В тази връзка през септември 2023 година Община Сливен изготви Концепция за интегрирано териториално развиване, в която е водещ сътрудник. В Концепцията вземат участие още: Община Ямбол, Община Тунджа, Община Стралджа, ПГХТ „ Акад. Неделчо Неделчев “- Сливен, ПГТО „ Добри Желязков “ – Сливен, Фондация „ Регионален център за икономическо развиване “- Сливен, Художествена изложба „ Димитър Добрович “ – Сливен, Регионален исторически музей „ Д-р Симеон Табаков “ – Сливен, Народно читалище „ Съгласие – 1862 “ Ямбол, ППМГ „ Добри Чинтулов “ – Сливен, 4 Основно учебно заведение „ Димитър Петров “ – Сливен, ПМГ „ Атанас Радев “- Ямбол, „ Е. Миролио “ ЕАД.

В Концепцията са включени планове и действия, ориентирани както към вложения в инфраструктура, по този начин и към услуги в областта на образованието, връзката му с пазара на труда и активирането на младежите. Услугите ще бъдат изпълнявани от естествените сътрудници за този вид активност – професионални гимназии и неправителствени организации. КИТИ включва две огромни планови хрумвания за създаване на довеждаща и вътрешна инфраструктура в два индустриални паркaв общините Сливен и Тунджа, възстановяване достъпа до Индустриална зона – Ямбол, вложения в част от просветителната инфраструктура в Сливен и Ямбол, в създаване на обекти за спорт и действия за подсилване на здравето, както и планове по ограничения: „ Приобщаващо обучение и просветителна интеграция “, „ Връзка на образованието с пазара на труда “ на Програма „ Образование “ и „ Насърчаване на младежката претовареност “ на Програма „ Развитие на човешките запаси “. В тази връзка, за реализиране на амбициозната цел на концепцията, са планувани интегрирани ограничения от браншове: стопанска система, обучение, туризъм, просвета, околна среда и превоз.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР