На 77-годишна възраст след заболяване почина Джилберто Бенетон, един от

...
На 77-годишна възраст след заболяване почина Джилберто Бенетон, един от
Коментари Харесай

Почина основателят на модната марка Бенетон

На 77-годишна възраст след заболяване умря Джилберто Бенетон, един от създателите на фамозната италианска марка пуловери. Същевременно той беше и представителят на семейството от Тревизо в компанията „ Атлантия”, концесионер на срутилия се виадукт в Генуа „ Моранди”.
Според в.”Република” здравето на Джилберто Моранди се влошило след гибелта през юли на по-малкия му брат Карло Бенетон, който умря скоропостижно след заболяване от израстък, и след сриването през август на моста „ Моранди” в Генуа. Фамилията „ Бенетон” се представяше в управителния съвет на компанията „ Атлантия”, акционер на моста „ Моранди” точно посредством 77-годишния Джилберто. „ Атлантия” ръководи над 3000 км автомагистрали в Италия, което е 50 на 100 от пътната мрежа в страната.
Джилберто от много време е бил представителят на семейството, който водеше най-скромен и надалеч от прожекторите живот. Докато братята му обикаляха света надлъж и нашир, Джилберто предпочиташе да живее дискретно и надалеч под финансовите си благоприятни условия. Той оставя две дъщери и брачната половинка си Лала, с която е дружно още от младостта си.
След гибелта на Карло и Джилберто, в този момент отпред на „ Бенетон” остават другите двама създатели – Лучано и Джулиана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР