На 76-годишна възраст си отиде емблемата на театъра и киното

...
На 76-годишна възраст си отиде емблемата на театъра и киното
Коментари Харесай

За жените, за мъжете, за смъртта: Вечните цитати на Стефан Данаилов

На 76-годишна възраст си отиде емблемата на театъра и киното в България, огромният Стефан Данаилов. Той напусна този свят след дълготрайно боледуване. 

Въпреки че през последните години Данаилов страдаше от сърдечни проблеми, от заболяването на Паркинсон, а в предишното претърпя и онкологично заболяване, артистът не слезе от сцената до последно. Ролите на Стефан Данаилов обаче са безконечни и ви припомняме някои от най-емблематичните цитати на негови герои.

" На лекар всичко се демонстрира, а на брачен партньор нищо не се споделя. И на инструктор не се отхвърля "

Цитатът е от кино лентата " Дами канят " от 1980 година Тогава Ламбо влиза в ролята на Яким Донев, чаровният инструктор по шофиране, който съумява да завърти главата на всяка от курсистките му. Именно от там е идната една паметна имитация...

" Ау, ти знаеш ли, че имаш страшни очи "  

Класическата имитация от " Дами канят " въодушевява и през днешния ден не един или двама съвременни донжуановци.

В началото на 2018 година на книжния пазар излиза " Романът на моя живот ", илюстрираната биография на Стефан Данаилов, който написа той в съавторство с журналиста Георги Тошев. Там той признава, че се опасява от гибелта.

" Страх ме е от гибелта! Не го укривам. Аз съм лакомец и не мога да си показва света без мен. Не че тук имам да свърша неща, без които не може. Не...Не знам другите хора по какъв начин са, само че аз се опасявам. Дано да съм кодиран за по-дълъг живот ", признава сред страниците той.

 

Но ето какво споделя за мъжа и дамата:

" Мъжът е лабилно създание. Ранимо, уязвимо. Той е по-слабият. Да, в него е семката, само че родът, плодът е там, на друго място. Затова дамата е по-силната. Тя е тази, която взема решение. Една жена може да даде доста на един мъж, може и да го срине. И освен в поезията, това е действителността ".

 

" Женското тяло е хубаво нещо. Зависи на кого е и какво има вътре. Може да е изтънчено и тънко, само че празно и тогава е по-добре да си гледаш някоя статуя. "

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР