На 73-годишна възраст в дома си в Кентъки почина известният

...
На 73-годишна възраст в дома си в Кентъки почина известният
Коментари Харесай

Отиде си големият актьор, режисьор и писател Сам Шепард

На 73-годишна възраст в дома си в Кентъки умря известният американски артист, режисьор и публицист Сам Шепард, оповестиха международните медии. Той е прочут с доста запаметяващи се функции и актьорско наличие.

Сам Шепърд е притежател на " Пулицър " за драматургия, номиниран е за " Оскар " за поддържаща роля в киното.

Известният драматург, чиито пиеси пресъздават минусите на фамилии и мачовци в американския Запад, умря на 73-годишна възраст, оповестиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Говорителят му Крис Боно съобщи, че Шепърд е умрял в дома си в Кентъки в резултат на затруднения от амиотрофична латерална склероза, известна също като болест на Лу Гериг.

 1954660

Сам Шепърд е роден във Форт Шеридан, Илинойс, само че израства в ранчо в Калифорния. Автор е на 44 пиеси и редица книги, къси разкази и записки.

 1954657

През 1979 година пиесата му " Погребаното дете " му носи " Пулицър " за драма.

Снимал се е в доста филми, измежду които " Райски дни ", " Хамлет ", " Блек Хоук ", " Парола: Риба меч ", " Паяжината на Шарлот ", " Убийството на Джеси Джеймс от мерзавеца Робърт Форд ".

 1954658

За присъединяване си в " Истински неща " е номиниран за " Оскар " за най-хубав артист в поддържаща роля.

Автор е също на редица кино сюжети, в това число за " Луд за обич " на Робърт Олтман и " Париж, щата Тексас " на Вим Вендерс.

Той живееше дружно с певицата и поетеса Пати Смит, а по-късно близо 30 години - с актрисата Джесика Ланг, от която има две деца.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР