На 7 октомври миналата година д-р Светозар Марангозов е в

...
На 7 октомври миналата година д-р Светозар Марангозов е в
Коментари Харесай

Призванието да си лекар: Д-р Марангозов, който спаси живота на възрастна жена от пожар

На 7 октомври предходната година доктор Светозар Марангозов е в родното си село Смилян и дружно с брат си
Владислав се готвят за лов. По пътя към гората стават очевидци на пожар в къщата на Нора Копитева. Д-р Марангозов незабавно се притичва на дамата и я избавя.

" Аз съм сама, присъединила съм си печката и внезапно пламна пожар. Аз съм паднала на тротоара. Не си припомням какво е станало след това. Д-р Марангозов ме е избавил, желая да му благодаря ", описа Нора Копитева.

" Пожарът беше огромен, имаше много хора пред къщата и се спряхме. Решихме да помогнем, до момента в който пристигна пожарната. Изведнъж дамата сподели, че й е неприятно и падна на земята. Аз като боен доктор знам какво да върша в подобен миг, един помагаше за сърдечен масаж, различен помагаше за поддържане на естественото й дишане ", изясни съдовият хирург във ВМА ст.лейтенант доктор Светозар Марангозов.

Той изясни, че в такива рискови моменти човек се активизира и работи бързо, по отношение на всичко, което знае за оказване на първа помощ.

" Ние поддържахме живота на дамата към 40 минути, до момента в който дойде екип на " Спешна помощ " ", сподели още доктор Светозар Марангозов.

По думите му би трябвало да се дава повече публичност на трансплантациите на органи при хора в потребност.

" Това би трябвало да бъде тематика, която се разяснява и в фамилията. Всеки може да се окаже в обстановка да има потребност от донорство ", посочи доктор Марангозов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР