На 7 ноември предстои да се проведе третото издание на

...
На 7 ноември предстои да се проведе третото издание на
Коментари Харесай

Ясни са участниците в енергийния панел на тазгодишния „Български Давос“

На 7 ноември следва да се организира третото издание на форума Powers Summit - Власт, Чувай! Форумът ще се организира в София Тех парк и ще събере водачите на всички парламентарно показани политически обединения и техните екипи, както и представителите на изпълнителната власт.

В рамките на модула по енергетика ще вземат присъединяване ръководители и шефове от Асоциацията на търговците на сила в България, Българската минно-геоложка камара, Българската фотоволтаична асоциация, НЕК ЕАД, АПСТЕ и Българската асоциация на електротехниката и електрониката (БАСЕЛ).

Експертите се сплотиха към три целта за бранша. Прецизиране и имплементиране на пазарния модел с присъединяване на всички заинтригувани страни. Създаване на нормативна рамка и пътна карта с оценка на въздействието  за прехода към цялостна либерализация на електроенергийния пазар  в това число създаване на ефикасни механизми за овластяване на потребителите. Както и използване на Европейските регулации  в цялост и при изискванията на бистрота и предвидимост, тъй че да бъдат основани предпоставки за нови вложения в бранша.

Участниците в модула от законодателната власт са  Делян Добрев - депутат, ГЕРБ-СДС, Радослав Рибарски - депутат, Политическа партия " Продължаваме Промяната " депутат на Движение за права и свободи, Таско Ерменков - депутат, Политическа партия Българска социалистическа партия

Сред представителите на изпълнителната власт са Румен Радев - министър на Енергетиката Р. България

Днес регистрацията за събитието затваря поради постигане на потенциала на участниците във форума. За спомагателна информация, може да посетите уеб страницата на „ Българския Давос “.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР