На 7-ми декември в ресторант Форум“ се проведе вторият благотворителен

...
На 7-ми декември в ресторант Форум“ се проведе вторият благотворителен
Коментари Харесай

14 714 лева събраха пазарджиклии в помощ на болни деца

На 7-ми декември в ресторант „ Форум “ се организира вторият благотворителен търг „ Изгряваща вяра “ в поддръжка на майките на деца с увреждания от Пазарджик. Над 200 души избраха да посветят петъчната вечер на благотворителната идея. В препълнения салон на ресторанта гостите са любуваха на осъществявания онлайн на обичаните Орлин Павлов и Нели Петкова. Двамата стартираха неповторимия търг с разиграването на свои персонални движимости. За последния албум на Орлин наддаването в залата стигна до 200 лв., а обиците на някогашната вокалистка на Ку-Ку Бенд се продадоха за 400 лева

Най-скъпо продадените движимости в търга тази година са фланелката на център нападателя на националния тим по футбол Радослав Василев с подпис от треньора на трикольорите Петър Хубчев. След дълго и оспорвано наддаване тя беше продадена за 800 лв., а боксовите ръкавици на Тервел Пулев, с подпис от първенеца за 720 лева За огромни суми се разиграха цялостната дискография на Ку-Ку Бенд – общо 24 диска – множеството, от които към този момент не могат да бъдат открити на пазара, нямат ги даже самите музиканти, дружно с книгата на Иво Сиромахов, разказваща цялата история на групата от основаването й до през днешния ден, с подписи от всички музиканти.

Ожесточено наддаване имаше и за автобиографичната книга на Димитър Бербатов „ По моя метод “ с подпис на нападателя на Манчестър Юнайтед, за лентата на девойките от ансамбъла по художествена гимнастика, за пластиката „ Кръгът на любовта “ – безценен фамилен подарък възложен от Силвия Кацарова.

В благотворителния търг бяха разиграни още роклята на Марияна Попова, с която преди година тя изпя от сцената на премиите на БГ Радио песента „ Аз съм обич “ и на процедура призна пред целия свят за любовта си към артиста Веселин Плачков. Любимите бижута от зъб и кост на глиган, както и неповторим моливник от револвер благосъстоятелност на самия Плачков. Любимото ветрило на Йорданка Христова, яке на перспективната млада дизейнерка с пазарджишки корен Иванка Христова, която изпрати своето произведение непосредствено от Лондон. Повечето от изпълнителите участваха виртуално в търга със свои видео послания, а Силвия Кацарова имаше опцията да наблюдава непосредствено в телефонна връзка по какъв начин върви наддаването на нейната обичана движимост.

Най-младият почетен жител на Етрополе – артистът, музикант, публицист и стихотворец Кристиян Григоров остави без мирис гостите с три свои осъществявания. Крис е роден незрящ и с чупливи кости. Благодарение на помощта на хората, той е претърпял няколко интервенции, които са укрепили скелета му. В петък Крис пристигна в Пазарджик, с цел да заявява поддръжката си към майките от Сдружението.

В залата имаше наличие и от страна на народните представители от 13 изборен регион, както от ръководещата партия, по този начин и от опозицията.

Средствата – близо 15 хиляди лв. бяха събрани общо от продадените в търга движимости, от куверти, от благотворителния коледен базар, спретнат в една от залите на хотела и от персонални дарения. Личности от Пазарджик, представители на бизнеса от града и района, на рицарите Тамплиери направиха парични дарения. Така с общи старания сумата доближи 14 714 лева Те ще бъдат разпределени измежду десетте членове на Сдружението, както следва:

Родителите на 6-годишната Добромира Млекарова, която страда от ДЦП, ще употребяват средствата за слагане на ботулинов токсин в крачетата на Доби, както и на шини. 15 годишният Мартин Кълвачев страда от аутизъм, а средствата ще бъдат употребявани за осъществяване на безглутенова диета и лечения с психолог и логопед. Със събраните средства Цветелина Кузева – на 19 години ще може в продължение на известно време да организира по този начин нужната й ежедневна рехабилитация. Стоян Караджов - с диагноза Множествена склероза се нуждае от скъпо лекуване с Бетаферон, а Даниела Гъркова ще прибави сумата към средствата, които фамилията й събира за нужния асансьор за жилището им. Атанас Кънев, който страда от спастична церебрална парализа ще употребява средствата за рехабилитация и терапия с психолог. 24-годишната към този момент Румяна Георгиева е с диагноза ДЦП. Руми, която сполучливо приключи висшето си обучение се нуждае от всекидневна рехабилитация и санаториално лекуване. За рехабилитация, санаториално лекуване и лечения с логопед и психолог ще употребява събраната сума и Злати Костова – на 25 години. Двете сестри Александра и Йорданка Тодорови, които страдат от Спинална мускулна недоразвитост ще подкрепят лекуването си с поддържаща лечебна гимнастика и ежедневни разтривки.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР