На 7 март Европейският съюз и Мавритания подписаха миграционна сделка

...
На 7 март Европейският съюз и Мавритания подписаха миграционна сделка
Коментари Харесай

Сделката за миграцията между ЕС и Мавритания е обречена на провал

На 7 март Европейският съюз и Мавритания подписаха миграционна договорка на стойност 210 милиона евро (227 милиона долара). Споразумението беше инициирано от Европейски Съюз и лобирано от испанското държавно управление, което се тревожи от повишаването на миграцията без документи към Канарските острови. През януари бяха регистрирани повече от 7000 пристигания на островите.

Споразумението за миграцията има за цел да понижи тези идващи посредством поддръжка на мавританската граница и сили за сигурност за битка с контрабандата на хора и трафика на хора и подсилване на мавританския потенциал за ръководство на границите и наблюдаване. Сделката също по този начин дава обещание средства за основаване на работни места в страната, подсилване на системата за леговище и схемите за легална миграция.

Но един взор към историята на политиките на Европейски Съюз за „ извеждане на външни граници “ допуска, че тази договорка има дребен късмет да реализира декларираната си цел. Още по-лошо, невижданата социална реакция, която провокира в Мавритани...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР