На 7-и юни, сряда борда на Международния олимпийски комитет (МОК)

...
На 7-и юни, сряда борда на Международния олимпийски комитет (МОК)
Коментари Харесай

МОК оставя бокса в следващите олимпийски игри, но без IBA

На 7-и юни, сряда борда на Международния олимпийски комитет (МОК) реши да предложи отлагането на признаването на Международната боксова асоциация (IBA) като формален регулативен орган в аматьорския бокс. Посочената причина за това е, че IBA са се провалили да изпълнят поставените им цели за промени в организацията им.

Въпреки това, МОК удостовери, че боксът ще бъде част от идващите и по-следващите олимпийски игри (Париж 2023, Лос Анджелис 2028).

Припомняме, че през 2019-а МОК суспендира IBА поради финансови и спортно-технически въпроси. Заради това IBA не присъстваше като орган на Игрите в Токио през 2021-а. Тогава МОК единствено провежда и организира квалификациите и боксовите срещи на Олимпийските игри в японската столица. За да бъде приет още веднъж като регулативен орган, IBA трябваше да извърши промени свързани със съдийство, финансова бистрота, и нравственос. 

Проблемите сред МОК и IBA се задълбочиха в последните дванайсет месеца, защото IBA избра да разреши на руснаци и беларуси да се състезават под техния байрак, което пък докара до доста страни да изоставен организацията. 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР