На 6 юни Православната църква почита Възнесение Господне - Спасовден.

...
На 6 юни Православната църква почита Възнесение Господне - Спасовден.
Коментари Харесай

Спасовден е!

На 6 юни Православната черква уважава Възнесение Господне - Спасовден. Празникът се отбелязва от църквата още от IV-V век и принадлежи към преносимите църковни празници - 40 дни след Великден. С възнесението Си Иисус приключил делото на спасението. Четиридесет дни след Великото си възкресение Господ Иисус се явявал неведнъж на учениците Си. Разяснявал им царството Божие, отварял мозъка им с цел да схващат Светото писание. Потвърждавал обещанието Си за идването на Утешителя Дух Свети - третото Лице на единия Бог.
Всички възпитаници се убедили, че Той е възкръснал в действителност. А на 40 -ия ден от възкресението Си Спасителят възвел Своите възпитаници на Елионската планина, и тук им дал последното Си напътствие и благословение. И като ги благославял, Господ отстъпил от тях, и почнал да се възнася на небето. Той се отдалечавал от тях, до момента в който един ярък облак Го закрил от очите им.
Учениците се поклонили и се върнали в Иерусалим с огромна наслада.Имен ден през днешния ден честват Спас, Спасена, Спасимир, Спасимира, Спасияна, Спаска, и производните на тези имена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР