На 6-ти март правителството ще подаде оставка, каза премиерът Николай

...
На 6-ти март правителството ще подаде оставка, каза премиерът Николай
Коментари Харесай

Николай Денков: На 6-ти март правителството ще подаде оставка

На 6-ти март държавното управление ще подаде оставка, сподели министър председателят Николай Денков.Разговорите за състава на кабинета след ротацията не престават, сподели министър председателят и посочи, че ПП-ДБ държат на настояването си за поста на външен министър:

" Търсим решение, което да наподобява уравновесено за всички, само че това което е значимо, е всеки от нас да продължи да има контакт с външните сътрудници, с цел да може, когато има полемика да се чуват съответните отзиви. Нека да напомня, че всичко започва от едно изявление на господин Борисов, в което той сложи под въпрос опцията министър председателят да отиде с министри в Щатите. Това точно беше знак, че някой може да се опита да пречи на тези контакти и това за мен е недопустимо ", съобщи Денков.

Премиерът разяснява, че дружно с Мария Габриел търсят решение, което да „ наподобява уравновесено за всички ” и да бъде подкрепено от партийните водачи. Денков още веднъж акцентира, че е значимо и ГЕРБ и ПП-ДБ да имат връзка с външнополитическите сътрудници. По думите му към момента не е ясно по кое време ще приключат договарянията.

" Нека да си привършим диалозите. Тя си има неща, които са значими за нея, за мен също има неща, които са значими. Постовете не са главното, а главното е какво можем да свършим при една или друга настройка на Министерския съвет ", сподели Денков.

Премиерът посочи, че сега се водят диалози за това по какъв начин могат да бъдат подкрепени работещите във въглищните централи, само че кабинетът не планува непосредствено разпределяне на 160 милиона лв., както съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според Денков въпросът не е дали парите са налични в бюджета, а защо и по какъв начин ще бъдат употребявани средствата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР