На 6 март ЕС призова за деескалация на конфликта в

...
На 6 март ЕС призова за деескалация на конфликта в
Коментари Харесай

Боеве в Идлиб ще спомогнат разпространение на коронавируса

На 6 март Европейски Съюз прикани за деескалация на спора в Сирия, с цел да бъде избягнато плъзгането към интернационална военна борба. Резултатът остана към нулата.
Почти без последици остана и апелът на генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш на 23 март. А той предизвести, че светът стои пред общ зложелател – короновирусната зараза COVID-19, поразяваща без разлика от етническа или религиозна принадлежност.
Макар да излязоха известията за първите жертви в страната, Дамаск въпреки всичко съумя в някаква степен да постегне здравната си система още преди разгръщане на епидемията, като 50% от лечебните заведения в страната действат в цялостен размер. Въпреки гражданската война и интернационалните наказания, управляващите вземат съответни профилактични ограничения: анулирани са плануваните за 13 април парламентарни избори; спрени са занятията в учебните заведения и университетите; затворени са заведенията за хранене и спортните зали, държавните чиновници са на понижен работен ден...
Големият проблем за държавното управление на Асад е непревзетата половина на Идлиб. За тази провинция СЗО създаде специфичен проект за реагиране: ревизиране на хората при секване на границата, разпределяне на защитни средства и образование на медицинския личен състав... Три лечебни заведения в Идлиб са снабдени с апарати за вентилация на белите дробове.
Турски сили обстреляха сирийски селища, оплакаха се от убити бойци
В същото време в лагерите за бежанци обстановката е съвсем пагубна. Отделените за тях от Европейски Съюз €60 млн са капка в морето от потребности. Там хората не могат да поддържат обикновена хигиена и да получават квалифицирана здравна помощ. Медицинските служащи постоянно са подлагани на набези.
Какво е държанието на терористите в Идлиб по време на епидемията COVID-19 и какви са проектите на Турция
Светлина по казуса дава непрекъснато пребиваващият в зоната на бойните дейности в Сирия съветски публицист Евгений Поддубни, работещ за телевизия vgtrk.com.
След като изброява по-известните екстремистки групировки и ги разделя на три категории, журналистът написа, че техните формирования основават устойчиви обединения единствено при дейни бойни дейности. В миг на помирение обаче като предписание сред тях стартират спорове и то преди всичко поради идващите нищожни запаси. Това е преференциално за Дамаск, само че единствено ненапълно, тъй като епидемията още веднъж напира.
Поддубни продължава: „ Анкара може да ги купи или унищожи, само че Турция не може да организира такава интервенция без загуби. А на загубите в Турция реагират извънредно остро, интервенция „ Пролетен щит ” го сподели. ”
Турция даде обещание да върне мигрантите на границата след пандемията от COVID-19
Според него, като се регистрира тази нееднородност в средата на терористите, в близко време Анкара не може да организира интервенция в Идлиб. И в случай че турското управление има намерение да извърши сделките с Русия, това ще отнеме по-дълго време.
При това Поддубни, който не може да бъде упрекнат в протурски благосклонности, прави значима забележка: „ Засега е рано Ердоган да бъде обвинен в безучастие: натискът над Турция е отвън всевъзможни правила, само че турците сами се натикаха в обстановка, при която би трябвало да разчитат само на своите сили. ”
Активните бойни дейности допускат огромна динамичност в придвижването на хора вътре в провинцията, както и на компактни маси бежанци. Това ще е идеална обстановка за разпространяване на ковид, която надали е мечтана от някоя страна в спора в Идлиб и в Сирия като цяло.
Автор: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР