На 55-годишна възраст в Лондон след продължително боледуване почина известният

...
На 55-годишна възраст в Лондон след продължително боледуване почина известният
Коментари Харесай

Почина прочутият руски баритон Дмитрий Хворостовски


На 55-годишна възраст в Лондон след дълготрайно боледуване умря известният съветски баритон Дмитрий Хворостовски. Директорът на „ Карнеги хол “ Клайв Гилинсън изрази скръбта си и назова Хворостовски един от най-великите артисти в света. По думите му всички концерти на Хворостовски в „ Карнеги хол “ са били незабравими, само че най-запомнящо се ще остане неговото излизане на сцената през 2016г. в границите на североамериканското турне. „ Неговото връщане на сцената през 2016г., което стана и последният му концерт на нашата сцена, е извънредно показване на музиканта, което ще запомним вечно “, сподели той.

В края на предходната година Хворостовски се отдръпна от участия поради продължителна борба с мозъчен израстък. През февруари 2016г. прославеният баритон триумфално се завърна на сцената в Ню Йорк със солов концерт след още един курс на лекуване. Публиката дълго не искаше да го остави да си тръгне от сцената и го връща пет пъти на бис.

Година по-рано също в Ню Йорк, на сцената на „ Метрополитън опера “, той се появи триумфално след първото си лекуване на тежката болест, която бе диагностицирана при започване на същата година. Тогава той извърши ролята на граф Ди Луна от операта „ Трубадур “ на Верди, дружно с Ана Нетребко. През май 2016, към този момент в тежко положение Хворостовски взе присъединяване в концерта по случай 50-годишнината на „ Метрополитън опера “. Неговото присъединяване бе необявено и ненадейно за публиката, само че се трансформира в кулминационна точка на вечерта. „ Метрополитън опера “ ще посвети идните си четири концерта на паметта на Хворостовски, заяви представителката на оперната натрупа Мишел Зелман. „ Четирите концерта, на които ще се извършва „ Реквием “ на Верди, ще бъдат отдадени на паметта на Дмитрий Хворостовски “, разгласи тя. Изпълнителят дебютира на сцената на „ Метрополитън “ през 1995 година в операта „ Дама пика “ на Чайковски. През идващите години той е пял на сцената на фамозния оперен спектакъл към 180 пъти.

/ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР