На 5-ти май 2018 Германският федерален институт за оценка на

...
На 5-ти май 2018 Германският федерален институт за оценка на
Коментари Харесай

Официални данни, касаещи продуктите с нагряване на тютюна


На 5-ти май 2018 Германският федерален институт за оценка на риска (BfR), разгласява формалния отчет с резултатите от своя самостоятелна оценка на аерозола, формиран при приложимост на новите артикули с нагряване на тютюна, без горене . Проучването проучва излъчванията, формирани при използването на продуктите с устройството за нагряване IQOS на Филип Морис Интернешънъл.

Основният извод в отчета на Института е следният :

„ Нашият отчет удостоверява, че равнищата на главните канцерогени в излъчванията, отделяни при потреблението на новия артикул с нагряване, без горене, са доста понижени спрямо тези при стандартните цигари. От мониторинга на тези излъчвания, употребявайки стандартизирани процедури за премерване, се генерираха надеждни данни, които дават добра опция да се оцени въздействието при излагане на тези излъчвания и да се мери здравният риск.”

“Данните ни удостоверяват, че безспорните стойности за определени токсиканти в излъчванията на оценения артикул с нагряване, без горене съответстват с данните, оповестени от производителя (Schaller et al. 2016).”

Изследването удостоверява понижения на токсикантите в аерозола на IQOS с от 80% до над 99% спрямо цигарения пушек.

Франк Хенклер-Щефани, един от основните откриватели по изследването, декларира: „ Ние можем да потвърдим, че продуктите с нагряване на тютюн съдържат доста по-малко токсиканти в аерозола. Можем да чакаме, че това доста понижение на токсиканти може да повлияе и на здравето “.

Свързани публикации.. Откриват Центрове без пушек в Испания 0 Какво въздействие има бездимният тютюн в устната празнина? 0 Нови данни за дъха и усмивката на пушачите 0

Германският федерален институт за оценка на риска е учреден през ноември 2002 година за анализиране и възстановяване отбраната на здравето на потребителите. Той съставлява научна конструкция към държавното управление на Федерална Република Германия, който дава отговор за правенето на експертни оценки и мнения по отношение на сигурността на храните и потребителските артикули и веществата, употребявани в тях. Институтът има статут на самостоятелен орган и е с основна роля при взимане на решения и установяване на политики в Германия по отношение на отбрана на потребителите и сигурността на храните и останалите потребителски артикули.

Цялото изследване на Германския федерален институт за оценка на риска можете да намерите тук.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР