На 5 години лишаване от свобода, при "първоначален строг режим"

...
На 5 години лишаване от свобода, при "първоначален строг режим"
Коментари Харесай

Съдът в Кърджали осъди на 5 г. затвор шофьор за причиняване на катастрофа със загинала жена

На 5 години отнемане от независимост, при "първоначален непоколебим режим " и отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство за период от 6 години, е бил наказан 51-годишният Р.К. Това оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.

От там прецизират, че мъжът е упрекнат в причиняване на злополука, при която е починала жена. Решението е на Окръжен съд - Кърджали, по обвинителен акт на Окръжна прокуратура.
На 31 януари 2021 година мъжът, управлявайки автомобил в пияно положение по ул. "Републиканска " в Кърджали е навлязъл непозволено в лентата за насрещно придвижване и се е блъснал в движещ се против него микробус. В интонации автомобил е пътувала и 58-годишната М.Х., която потърпевша при случая и умряла същата вечер в болничното заведение в Кърджали, показват от Апелативна прокуратура.

Оттам прецизират, че в същото правосъдно решение магистратите са признали за отговорен и 24-годишния лидер на микробуса, който също навлязъл непозволено в лентата за насрещно придвижване.

Него съдът е осъдил на месеца условно отнемане от независимост, с тригодишен изпитателен период и отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство за период от 2 години.

Присъдата полежи на митинг и обжалване пред Апелативен съд - Пловдив, допълват от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР