На 5-дневно обучение в италианската община Кастелло бяха общинари от

...
На 5-дневно обучение в италианската община Кастелло бяха общинари от
Коментари Харесай

Тополовградчани черпят италиански опит

На 5-дневно образование в италианската община Кастелло бяха общинари от Тополовград. Обмяната на опит бе по план за обществено включване на етнически и уязвими групи.

В италианския град общинските чиновници се започнаха с прилаганите обществени политики за деца с психологични и физически проблеми, за педагогическия метод към тях, за общуването.

В Кастело е основан Спешен център за възрастни хора, провеждат се и действия, посредством които се поставят грижи за децата след учебно заведение. За положителното консолидиране е основан Спортен клуб. Търсят се способи и форми възрастните хора в неравностойно състояние да са директни участници, да им се дава поле за изява.

Тополовградчани посетили и  локалното бюро по  труда, кооперативи и  др. организации,  занимаващи се с деца и възрастни в неравностойно състояние, с душевен и двигателни проблеми. В центрове за подготовка на квалифицирани фрагменти групата видя по какъв начин на процедура се приготвят бъдещи готвачи, фризьори, стругари и други. Представителите на общината посетиха и Интернационалното учебно заведение в града. Там се споделиха забавни новаторски способи за работата с деца от разнообразни националности, които имат една цел – приобщаване на дребните жители от разнообразни страни, взаимопомощ и другарство.

Предстои да се види кои от положителните практики, забелязани в Италия, могат да се приложат у нас.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР