На 5 април се навършват 25 г. от смъртта на

...
На 5 април се навършват 25 г. от смъртта на
Коментари Харесай

25 г. от смъртта на Кърт Кобейн: Спомени за вокалиста на „Нирвана”

На 5 април се навършват 25 година от гибелта на вокалиста на сиатълската гръндж група „ Нирвана” Кърт Кобейн. Той се самоуби едвам на 27-годишна възраст, а тялото му бе открито в дома му в Сиатъл на 8 април 1994 година Кобейн е бил мъртъв от три дни преди да бъде открит от чиновник на електротехническа компания.

Кърт Доналд Кобейн е роден на 20 февруари 1967 година в град Абърдийн, щата Вашингтон. Още от най-ранна възраст той има отношение към музиката. Обича да пее дружно с „ Бийтълс” и „ Мънкис” от напълно дребен, а на 3 година даже " написа " първата си ария.

Снимка: Twitter

На 14 година Кобейн получава първата си електрическа китара и стартира да се учи да свири. Така последователно става захласнат от музиката. Тази фикс идея го кара да сътвори и своята група през 1987 година Една година по-късно бандата прави своя дебют в Сиатъл. Името й се сменя няколко пъти преди да стане „ Нирвана”.

След излизането на албума " Nevermind " през 1991 година групата набира популярност. Той е изцяло разпродаден и застава на челните места в класациите, като даже измества от първото място на „ Билборд Топ 50” албум на Майкъл Джексън. Милиони се припознават в паметната ария “Smells Like Teen Spirit”.



Рок списанията показват албума, радиостанциите завъртат частите, което носи огромен триумф на групата, стигайки до ушите и сърцата на милиони по целия свят.

През годините до гибелта на Кърт Кобейн „ Нирвана” изнасят концерти на разнообразни места по света. Последното им присъединяване преди той да се самоубие е на 1 март 1994 година в Мюнхен, Германия.

Снимка: Twitter

Феновете споделят, че не желаят да помнят гибелта му, а по какъв начин ги е карал да се усещат. Много хора през годините не престават да означават годишнината от гибелта му по доста персонален метод.

Аутопсията на тялото на Кобейн демонстрира, че в началото е взел доза хероин, три пъти по-голяма от междинната свръх доза, след което е се е прострелял в главата с пушка. Установено е, че гибелта му е настъпила на 5 април, само че може и да има разлика в 24 часа. Обявено е, че повода за гибелта е самоубийство.

Снимка: Twitter

Но допустимо ли е да е самоубийство?

Едно от доказателствата е, че след такава доза не можеш просто да вземеш пушката и да се гръмнеш. След дозата гибелта е съвсем моментална. По-запознатите почитатели на Кобейн разкриват доказателства, подкрепящи тайни теории. Има и доказателства, оспорващи „ предсмъртното писмо “ на Кърт Кобейн. Най-голямата тайна доктрина по отношение на гибелта му е ликвидиране.

По случай 25-годишнината от гибелта на Кобейн Дани Голдбърг, един от мениджърите на „ Нирвана”, разгласява книга за именития фронтмен. Тя е озаглавена „ Serving The Servant: Remembering Kurt Cobain “ („ В услуга на Слугата: Спомени за Кърт Кобейн “). Тя съдържа спомените на Голбърг, който работи с бандата от 1990 до 1994 година, както и изявленията със брачната половинка на Кобейн – Кортни Лав, с басиста Крист Новоселич, другари и родственици.

Снимка: Twitter

Книгата е на пазара от 2 април и дава поръчка да разкрие незнайни детайлности от брака на Кобейн с Лав и битката му със зависимостите.

„ Никой не можеше да избави Кърт Кобейн. Според мен доста хора го обичаха. Никой в никакъв случай няма да знае – не можеш да се върнеш обратно и да тествах стотици хипотези. Все още е мистерия за какво някои хора подхващат сходна стъпка, а други не “, споделя Дани Голдбърг в изявление за сп. „ Ролинг стоун “.

„ Все още си задавам въпроса какво щеше да стане, в случай че го бях поканил да прекара няколко дни с нас. Може би това щеше да е добра концепция. Може би в случай че бях прекарал повече време с него или бях намерил различен тип терапия”, споделя още мениджърът на „ Нирвана”.

Последното, което той помни и до през днешния ден, е усмивката на Кърт Кобейн.

Снимка: Twitter
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР