На 4 юни ще бъде открита документалната изложба Пътешественик във

...
На 4 юни ще бъде открита документалната изложба Пътешественик във
Коментари Харесай

Откриват изложбата Пътешественик във времето по повод на 85-годишнината от рождението на проф. Александър Фол



На 4 юни ще бъде открита документалната галерия „ Пътешественик във времето “, която е част от честванията на 85-годишнината от рождението на проф. Александър Фол. Официалното разкриване е от 14 часа във фоайето на централната постройка на Българска академия на науките и ще може да бъде прегледана до 10 юни.

В изявление за предаването „ Хоризонт до обед “ проф. Валерия Фол изясни, че изложбата е от 15 постера, които наблюдават живота на проф. Фол: 

" С сътрудниците от Центъра по тракология и университетския екип на Нов български университет успяхме да формираме няколко тематики – фамилията, средата, в която е израснал, образованието. Акценти в изложбата са напъните на професора за институционализирането на науката тракология освен като институт, само че и като образователна дисциплинираност в университетите в България и по света, което беше сполучливо осъществено. Включени са и напъните му за организирането на взаимни експедиции с огромни западни университети. Показани са доста документи, непубликувани и неизползвани до момента за просветителната и научната политика, и доста фотоси. Специално табло има за времето, когато е министър на образованието. Тогава се откриваха учебни заведения в провинциалните градове и в селата. И несъмнено, има особено табло за общественици и учени – и български, и задгранични, с които е поддържал дейна връзка ".

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР