На 4-ти септември тържествено беше отбелязана 49 годишнината на град

...
На 4-ти септември тържествено беше отбелязана 49 годишнината на град
Коментари Харесай

С богата празнична програма Гулянци отбеляза своята 49-та годишнина/СНИМКИ/

На 4-ти септември тържествено беше маркирана 49 годишнината на град Гулянци. Честването стартира с тържествена сесия на Общинския съвет, в границите на която кметът Лъчезар Яков връчи плакети на някогашните кметове на Гулянци и на Общинския съвет.

На площада се организира гала по издигане на знамето на града и отдаване на респект на гулянските герои. Тази година по самодейност на група жители и със съдействието на Община Гулянци бяха добавени паметни плочи на главния монумент на починалите във войните за национално обединяване и прибавен още един модул с имената на починалите във втората международна война.

Така имената на всички 86 войни от Гулянци, дали живота си по бойните полета са събрани на едно място и потомците прекланят глави с възприятие за изпълнен синовен дълг.



По време на церемонията, кметът на общината награди с плакет за цивилен принос инициативния комитет с ръководител Тинка Маринова.

Общинското управление и жителите сервираха венци, отец Пламен Линков отслужи заупокойна молитва и освети плочите.



Честването на празника на града продължи с концерт на НЧ „ П. Р. Славейков 1923 “ гр. Гулянци и ПК „ Възраждане “.



Като на рожден ден, програмата приключи с разрязването на празнична торта за всички на площада.

Вечерта в центъра на града ЦОП гр. Гулянци събра дребни и огромни в самодейността „ Играем и творим дружно “ – игрите на поколенията. Майки и дъщери скачаха на ластик, баби и внуци редиха истински тематични пъзели, разказваха си истории, рисуваха и танцуваха. После дружно хапнаха сладолед.



Приятната страст преля в обичайния за празника концерт „ Звездите на Гулянци под звездите “, който събра на сцената локалните гении. След тях, вечерта взриви Гласът на България 2021 – Петя Панева със акомпанимент на клавир - маестро Митко Денев. Подобаващ край на честването постави празнична заря под звуците на химна на Гулянци „ Мой роден град “.



В рамките на празничните събития, екипът на СУ „ Хр. Смирненски “ - гр. Гулянци организира базар в поддръжка на идеята „ Обичам моето учебно заведение “ – за възобновяване интериора на класните стаи и кабинети.

Като част от събитията, отдадени на годишнините на град Гулянци и НЧ „ П. Р. Славейков 1923 “ гр. Гулянци, на 3 септември се организира фолклорен концерт „ Надиграване “, в който взеха присъединяване ТС „ Дунавски ритми “ при СУ „ Христо Смирненски “ гр. Гулянци, ТС „ Дунаря “ при НЧ „ Хр. Ботев “ с. Долни Вит, ВГ „ Милковчанка “, ТС „ Милковчани “ и дребните танцьори при НЧ „ Иван Вазов 1928 “ с. Милковица.



Във ураган от багри се завъртяха северняшки хора и лудешки ръченици, а краката на танцьорите не стъпваха на земята. Всички те разиграха сърцата на публиката и за следващ път опазиха десетките си медали, звания и оценки от събори и фестивали.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР