На 4 срещу 5-и през нощта е извършен палеж на

...
На 4 срещу 5-и през нощта е извършен палеж на
Коментари Харесай

Пламен Димитров е задържан за 24 часа след палежа на кола на журналист


На 4 против 5-и през нощта е осъществен палеж на лек автомобил в Карлово и този автомобил е благосъстоятелност на публицист – кореспондент от предаването „ Господари на ефира “. Първият обвинен и съгласно проверяващите, и съгласно прокуратурата, е един от героите на репортажите на този публицист. Лицето се споделя Пламен Димитров и сега е арестуван за период от 24 часа.

Това сподели представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

[i] Автомобилът на репортерката на „ Господари на ефира “ в Карлово Зорница Акманова бе запален тази нощ. Палежът става няколко часа откакто е запечатан противозаконният сервиз на автомонтьора, прочут с прозвището Пламен Майстора, за който тя направи серия репортажи. [/i]

„ Към този миг Пламен Димитров не е притеглен като обвинен, защото няма задоволително доказателства за ангажиране на неговата наказателна отговорност “, сподели Арнаудова и добави, че той не е признал към този миг. Задържан е в Районното ръководство в Карлово тази заран. Жената, с която живее на фамилни начала и е работила като административен секретар на Районната прокуратура в Карлово, е подала своята оставка и ще бъде освободена от служба.

[i]БГНЕС напомня, че Окръжна прокуратура – Пловдив следи досъдебно произвеждане, което се води за палеж на лек автомобил, благосъстоятелност на кореспондент на предаването „ Господари на ефира “, осъществен тази нощ /04-05.10.2017 г./ в гр. Карлово, при което е имало заплаха пожарът да се разпростре и върху друго имущество на забележителна стойност. За осъщественото закононарушение е известен основният прокурор, който разпореди незабавни дейности за откриване причинителя на закононарушението.

Под управлението на Окръжна прокуратура – Пловдив са подхванати голям брой дейности по следствието от отдел „ Криминална полиция “ при ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив. Извършват се разпити на очевидци, огледи на местопрестъпление.

По предписание на Главния прокурор Сотир Цацаров, Окръжна прокуратура – Пловдив е изискала за длъжностен надзор и всички преписки, водени в Районна прокуратура – Карлово и Районна прокуратура – Пловдив по отношение на активността на Пламен Димитров от гр. Карлово, за който репортерката от „ Господари на ефира “ е обявила недоволства за измамливи дейности. Проверява се и воденото в Районна прокуратура – Карлово досъдебно произвеждане за отнемане. Проверките ще приключат във допустимо най-кратък период, оповестиха от прокуратурата. [/i]/БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР