На 4 места в област Добрич - Кардам, Дуранкулак, Балчик

...
На 4 места в област Добрич - Кардам, Дуранкулак, Балчик
Коментари Харесай

Зърнопроизводителите от област Добрич се включват в националния протест утре

На 4 места в област Добрич - Кардам, Дуранкулак, Балчик и Карапелит, в понеделник ще стачкуват представители на разнообразни браншове в земеделието. „ Протестираме зърнопроизводители, дружно с представители на секторите „ Животновъдство ”, „ Плодове и зеленчуци ”, „ Пчеларство ”, съобщи ръководителят на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите Радостина Жекова. „ Този митинг получава доста огромна поддръжка в района, като зад нашите претенции застават преработвател на слънчоглед, производител на брашно, вносители на селско-стопанска техника и хора, които се занимават с доставка и търговия на горива ”, добави тя. „ Ние успяхме да обединим силите и настояванията си, с цел да оцелее секторът ”, добави Жекова.

„ Протестът ще е кротичък, не планираме затваряне на пътища, само че поради размера на селскостопанските машини, с които ще излезем и тяхната скорост, ще затрудним придвижването на огромна част от жителите, за което авансово се извиняваме ”, изясни Жекова.

„ Освен че подвигна възбраната за импорт на зърно Украйна, Европейската комисия е приела решение, което в допълнение ще утежни ситуацията – финансиране с 1,2 милиарда евро за превозване на стоката от Украйна. Няма европейски земеделец сега, който да може да бъде конкурентноспособен на това, което се случва ”, счита експертът.

Жекова напомни, че бранш „ Селско стопанство “ е доста значим за българската стопанска система, защото генерира 10 милиарда лева БВП.

„ На 19 септември ще бъдем и в София, с цел да покажем на хората, отменили възбраната за импорт на зърно от Украйна у нас, кой стои зад тези тези 10 милиарда лева ”, изясни тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР