На 4 и 5 септември в община Аксаково ще се

...
На 4 и 5 септември в община Аксаково ще се
Коментари Харесай

Община Аксаково - домакин на олимпиада за възрастни

На 4 и 5 септември в община Аксаково ще се проведат първите по рода си „ Олимпийски игри за всички ”. Спортните дисциплини, в които участниците ще се състезават ще са лека атлетика, футбол, волейбол, баскетбол, плуване и национална топка.

Олимпийските игри ще бъдат следени от представители на останалите сътрудници по плана от Португалия, Италия, Унгария

Спортният конгрес се провежда, откакто Община Аксаково бе определена за сътрудник в тригодишен европейски план „ Общите спортове-състезанието сред поколенията като мотивация за спорт и здравословен метод на живот на възрастните жители “, финансиран от Европейската стратегия ЕРАЗЪМ+ Спорт, който цели да промотира дейния метод на живот измежду хората на възраст над 60 години, мотивирайки ги да практикуват спорт. За осъществяването на този план Община Аксаково бе присъединена от португалската община Сервейра, която е бенефициент по плана. Проектът се осъществя в партньорство с Политехническия институт Виана де Кастело /Португалия/, община Трикала /Гърция/, Унгарска информационна компания. Проектът се концентрира върху мотивацията за всекидневно спортуване в преклонна възраст и се осъществя на три стадия в продължение на 3 години - от януари 2018 до декември 2020 година

Проектът има за цел да показа дейния и здравословен метод на живот като основа за по-добро качество на живот и опциите за привличане на повече хора към всекидневно спортуване и упражняване на разнообразни спортни дисциплини. В рамките на плана ще се осъществят две надпревари по пет спортни дисциплини с присъединяване на лица на възраст над 60 години. В края на плана базата и информацията, събрана на европейско равнище, ще бъде показана, с цел да се сътвори Стратегия за поощряване на спортната интензивност. Разходите за присъединяване в дейностите се покриват от бюджета на плана. Бюджетът за община Аксаково е в размер на 43 838 евро.

От март тази година в Аксаково започва набирането на искащи на възраст над 60 г.одини, които да упражняват два пъти седмично, с цел да подобрят физическата си интензивност и здраве.

От месец май всеки четвъртък и събота възрастните хора спортуват интензивно по един час.

Резултатите от плана ще влязат в формален отчет за ролята на физическата интензивност за здравето и жизнеността на възрастните хора, като да задачата на 6 месеца се основава база данни за участниците и техните физически интензивности. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР