На 31 юли точно в 7:00 часа ще бъде даден

...
На 31 юли точно в 7:00 часа ще бъде даден
Коментари Харесай

Първото издание на Балканиада събира едни от най-силните бегачи у нас

На 31 юли тъкмо в 7:00 часа ще бъде даден на класическото 44-километрово трасе с обща позитивна денивелация от 2500 метра на Балканиадата по планинско тичане.

Участниците започват с дълготрайно 12-километрово нанагорнище до билото на Стара планина, където се намира и първия заздравителен пункт на хижа Добрила.

След това не престават по билната пътека, която е част и от емблематичния туристически маршрут "Ком-Емине " до подслон Ботев.

В този сектор състезателите ще би трябвало да преминат алпийския траверс в региона на връх Купена. Заслон Ботев е вторият чекпойнт в надпреварата. След билната гледка се местим посока хижа Васил Левски, където е и последният заздравителен пункт.

Последните 12 км от надпреварата са по течението на Голяма река, която несъмнено ще пристигна много освежаващо поради предстоящите високи температури. Сред декларираните участници са едни от най-хубавите ни лекоатлети Йоло Николов и Димчо Мицов, младият и перспективен бегач с голям брой влиятелни класирания Александър Спасов и Стефан Иванов.

При дамите се откроява поръчката на Христина Козарева. Кристина Иванова, Елена Димитрова и Таня Димитрова са останалите дами, които дават сериозна поръчка за призовата тройка.

Час по късно, в 8:00 часа ще бъде даден старта на "късото " трасе с дължина 25-километра. Трасето минава през хижа Равнец, продължава със стръмно и дълготрайно нанагорнище до местността позната като Петолъчката.

Финалните 15 километра се препокриват с огромното трасе. Интересна ще е борбата при мъжете, като измежду декларираните участници са Даниел Кублашлиев, Ивайло Каменаров, Стоян Владков и Иван Гочев.

Добре познатите в бегаческото общество бургаски момчета Иван Пачев и Барбун Барбунов взеха решение да вдигнат още повече равнището на надпреварата и осигурига награден фонд с обща сума от 5000 лева
Той ще бъде разпределен сред призьорите при мъжете и дамите на дистанцията от 44-километра.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР