На 31 юли 1868 г. умира Стефан Караджа. Този забравен

...
На 31 юли 1868 г. умира Стефан Караджа. Този забравен
Коментари Харесай

Медии плюят протестите и лазят пред властта, както някога по Хаджията и Караджата и султана

На 31 юли 1868 година умира Стефан Караджа. Този пропуснат популярен българин си отива на 28 години от многочислени рани, получени в борбите с турския войник и български доброволци, защитаващи султана от разбойници. Но освен предатели са воювали против четата на Хаджията и Караджата, а и правилни на Високата врата медии.
Проправителственият вестник по това време „ Дунав “ разказва боевете на постоянната армия с „ бандата разбойници и нехранимайковци “. Същият вестник и негови събратя непрестанно настояват, че четниците са въоръжени от съветското държавно управление и са пратени да смъкват „ законната власт на султана “.

Вече се досещате накъде удрям. Не съпоставям сраженията на четата през горещото лято на 1868 година с митингите в горещото лято на 2020, само че има някои неща, които смущаващо се повтарят.

Борисов и апологетите му настояват непрекъснато, че са законната власт и по тази причина всяка рецензия и митинг са голословни. Не изпращат постоянна армия, башибозук и черкези, само че си служат с прокуратура, данъчни, медии и напън. Тогава против четниците потеглят български доброволци, някои от които на драго сърце – както написа Захарий Стоянов в „ Четите в България на Филип Тотя, Хаджи Димитра и Стефан Караджата “ - разнасяли по селата отрязани глави на бунтовници. Днес същото правят депутати, министри и елементарни провокатори в редиците на протестиращите. Хората на площадите са наричани инфантили, платени от Васил Божков, гробокопачи на Българи, „ съперници на диверсификацията “ и на съветските енергийни планове.
Караджата бил на 28 години, на колкото несъмнено е междинната възраст на протестиращите… И властта на султана е била законна, както е легален през днешния ден кабинетът „ Борисов 3 “.
Вестник „ Дунав “ и другите към десетина проправителствени издания, отразявали ориста на четата в България, описвали събитията в сгода на формалната власт, цитирали " недоволни " от войводите българи, давали за образец хубавия живот под „ чадъра “ на Високата врата в Цариград. Не задавали въпроси, а славели властниците.

Същите миши душици през днешния ден не смеят да попитат Борисов за изтичащите – към този момент регулярно – записи, фотоси и видеа, част от които се оказват изцяло достоверни, съгласно експертизите на международно приети лаборатории.

Не задават и екзистенциалния въпрос: Защо, бе, законно ръководещи, през десетте години ваше ръководство България е на последно място по всичко и първа по корупция, беднотия, неначетеност, заболеваемост и смъртност?

Защо изпълнителна власт и прокуратура работят в синхрон като углавен корпус против всички, които не изповядват мафиотския модел #Кой, олицетворяван от Пеевски и Доган?

Защо прокуратурата не проверява от кое място са милионите в чекмеджето на премиера, откакто се оказва, че видеото и фотосите са достоверни?

Защо Гешев не проверява заплашителните изрази в изтекли диалози с присъединяване на премиера, които също са потвърдено достоверни?

Защо Владислав Горанов е освободен с похвали и благодарности, вместо да бъде разследван за ролята му в ощетяването на страната с над 700 милиона невнесени такси от хазарта? (Има още най-малко няколко мотива той да бъде разследван.)

Кога най-накрая държавното обвиняване, Национална агенция за приходите, ДАНС и прочие ще ревизират по какъв метод се финансира медийната империя/ кочина на Делян Пеевски?

И още най-малко 100 неуместни за ръководещите въпроси, които наследниците на тези издания, оплюли Хаджията, Караджата и техните момчета, премълчават през днешния ден.

Законната власт тогава отчела, че " групата заговорници против султана е ликвидирана " и стабилността на империята непокътната. Днес Борисов, Гешев и Пеевски жадуват да отчетат, че протестиращите заговорници против законната власт не са съумели да я смъкват от трона. На всичко са подготвени – ще минат с милионите си, медиите си и джипката през всичко по пътя им, дори там да се е изправил Караджата…

Но те не знаят нищо за него, както не знаят и за хората на митингите. И това ще гу погуби.

Огнян Стефанов

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР