На 31 май 2019 г. в президентската резиденция „Акорда” президентът

...
На 31 май 2019 г. в президентската резиденция „Акорда” президентът
Коментари Харесай

Президентът на Казахстан се срещна с Доналд Туск

На 31 май 2019 година в президентската резиденция „ Акорда” президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев се срещна ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск. На срещата президентът К. Токаев означи, че визитата на Доналд Туск в страните от Централна Азия е от особена значимост при приемането на новата тактика на Европейския съюз за района.

„ Този ​​важен документ и това посещаване демонстрират, че европейските страни са подготвени да положат старания за подсилване на политическата и икономическата непоклатимост в Централна Азия”, съобщи президентът.

В същото време, президентът на Казахстан означи, че формалното посещаване на Д. Туск съответствува със специфичен ден в историята на Казахстан - Деня на възпоменанието на жертвите на политическите репресии. Според президента, измежду жертвите на глада, сталинските репресии, които лишиха живота на милиони хора, бяха освен казахи, само че и представители на принудително депортираните в Казахстан нации - към 1,5 милиона души. В тази връзка, в програмата на визитата на ръководителя на Европейския съвет се планува посещаване на мемориалния музеен комплекс
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР