На 31 март в Турция се състояха изборите за общинските

...
На 31 март в Турция се състояха изборите за общинските
Коментари Харесай

След изборите в Турция: Сблъсъци, убит и ранени. В някои райони обявиха полицейски час

На 31 март в Турция се състояха изборите за общинските управляващи. По време и след вота породи конфликт сред поддръжниците на Партията на правната система /ПСР/ на президента Реджеп Ердоган и опозиционната партия DEVA в квартал „ Первари “, град Сиирт. По време на спора един човек беше погубен , а четирима – ранени, заяви „ Reuters “. 

Заместник-председателят на DEVA Мехмет Емин Екмен удостовери, че починалият е брат на претендент на партията . Полицията проверява случая, а 6 души са арестувани , като е натрапен и полицейски час в област Первари до четвъртък сутринта поради ограничения за сигурност.

Допълнително, 89 души са арестувани по време на демонстрации в разнообразни региони на Турция, като някои са участници изразявали поддръжка към неразрешената формация Кюрдска работническа партия /ПКК/, оповестяват от Българска телеграфна агенция. Наложено е възбрана за демонстрации в окръг Ван за идващите 15 дни.

Всички тези дейности са свързани както със разногласия към резултатите от изборит е в някои източни окръзи, по този начин и с несигурността, обвързвана с кмета на Ван. Изборът на претендента на ДЕМ за кмет на Ван е разгласен за противозаконен , вместо него позицията бе присъдена на претендента на ръководещата Партия на справедливостта и развиването.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР