На 30 януари депутатът от БСП Елена Йончева представи запис

...
На 30 януари депутатът от БСП Елена Йончева представи запис
Коментари Харесай

Нинова С Остри Думи: Премиерът Оглушително Мълчи За Ало, Банов Съм!

На 30 януари депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева показа запис от диалози на Боил Банов през 2016 година, когато беше заместник-министър на културата. В него той спомага за опрощаването на 700 хиляди лв. наказателна клауза на фирмата-строител на античния културен комплекс " Сердика " - Ларгото.

" Депутати от ГЕРБ незабавно нарекоха изнесената информация компромат и мръсотия, само че вицепремиерът (Томислав) Дончев разпореди инспекция. В коя страна вицепремиер разпорежда инспекция на компромати и се занимава с мръсотия. Компроматите и помията се отхвърлят безапелационно ", сподели Корнелия Нинова. Тя уточни, че ръководещите се оплитат в неистини и засяга изявлението на кмета на София Йорданка Фандъкова. " Защо г-жо Фандъкова, се объркахте? Уж общината не взела участие, само че давала 6 млн. лева Това са парите на софиянци ", акцентира Нинова.

" Продължавам с лъжите - Елена Йончева и Българска социалистическа партия не са подали нито един сигнал до органите нито за оградата, нито за " Кумгейт ", нито за строителство на пътища ", сподели Нинова и засяга редицата сигнали по тези случаи.

" Вчера основният прокурор се самосезира. Надявам се, че по същия метод прокуратурата ще се самосезира и ще влезе в Министерството на районното развиване, където този план се утвърждава и съгласува ", добави водачът на Българска социалистическа партия.

Общото за трите кабинета на Борисов е " Ало, Корупция ", " Ало, Кражби " - смяната изисква храброст и колкото по-рано я изискат българите, толкоз по-рано ще я почувстват, сподели още Корнелия Нинова. По думите й има " най-малко пет извода от този случай ".

Първо, той не е индивидуален, а е следващият за ръководството на всички държавни управления на Бойко Борисов. Имахме " Ало, Ваньо ", " Ало, Кокинов ", в този момент имаме " Ало, Банов съм ". Това е модел на ръководство, на задкулисие, където политическа власт, част от правосъдната власт и сенчестият бизнес са дружно в името на персоналния си интерес и на персоналния си джоб, а не на публичния.

Второ, това е модел на две разнообразни действителности на паралелната страна. В очите на ръководещите всичко цъфти и се развива, никнат фабрики като гъби, бълват продукция. Инвеститорите се надпреварват да дойдат, а театрите са претъпкани ", съобщи Нинова.

Трето, това е ослепителен опит да се подменят правилата на правовата страна и свободата на мнение с тирания. " Всеки, който подлага на критика властта и изнася данни за обири, без значение дали е проверяващ публицист, опозиционна партия, или президент, е именуван от ръководещите клюкар, измамник ", съобщи тя.

Четвърто, каква администрация сътвори Бойко Борисов по време на своето 10-годишно ръководство? Партийните калинки, които са послушни и подписват всевъзможни документи безапелационно са на респект и с бонуси. Истинската, достоверната, професионално квалифицираната администрация, която не е съгласна с това, от през вчерашния ден са схемаджии и изнудвачи.

Пето, съгласно Лиляна Павлова на откриването на същото това " Ларго " са изразходени 53 млн. лева европейски пари. ГЕРБ - жителите за европейско развиване се превръщате в жители за антиевропейско развиване на България ", посочи Нинова. " Ако българският народ е толерантен, европейският поданик не е ", акцентира водачът на Българска социалистическа партия. По думите й България не е получила тези средства, с цел да се отклоняват в частни джобове. " Според ГЕРБ е антиевропейско държание да отхвърлиш Истанбулската спогодба, джендър идеологията и пакта за миграция. Това съгласно тях е антиевропейско, само че е европейско безстопанствено да пилееш европейските пари ", означи Нинова.

" Следващите месеци ще приказваме коя е същинската и достоверна Европа. Тези 5 белега на случая Банов са белези на метода на ръководство, те не са казус. Те са процедура. Тази процедура не може да се промени със промяната на един министър с различен ", счита Нинова. По нейните думи тази процедура изисква дълбока смяна в модела на ръководството. Лидерът на Българска социалистическа партия посочи, че тази смяна изисква храброст от доста хора. " Тя зависи от всеки от вас, уважаеми българи. Колкото по-рано я поискате, толкоз по-рано ще я почувствате. Ние имаме вяра, че тя идва скоро ", обърна се към жителите от парламентарната естрада Корнелия Нинова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР