На 30 септември приключва работата на Зелената зона за паркиране

...
На 30 септември приключва работата на Зелената зона за паркиране
Коментари Харесай

Зелената зона в Бургас спира работа след дни

На 30 септември завършва работата на Зелената зона за паркиране на коли в Бургас. Само след няколко дни, хората, които живеят в региона, най-вероятно ще се сблъскат с компликациите, които имаха преди въвеждането – неналичието тук-там за паркиране . Други жители пък ще бъдат удовлетворени, тъй като близостта на зоната до Морската градина и други публични места става безвъзмездна.
Платеното паркиране е годно за времето от 11 до 20 часа и коства по един лев на час до края на месец септември.
Тази година периметърът, който обхващаше зоната, беше уголемен. За Actualno.com Андрей Рунчев, шеф на Оперативна програма „ Транспорт ”, съобщи:
“Резултатът, който чакахме се случи, а точно нарастването на периметъра на Зелената зона, се оказа едно положително решение. Като цяло мярката за въвеждане на Зелена зона в този регион на Бургас е едно сполучливо начинание и това лято, спрямо предишни лета, се следи по-малък брой на коли и се поставя завършек на безразборното паркиране. Има ред, открити правила, които се съблюдаваха. Тези жители, които пропускаха да си заплащат таксата, биваха глобени със скоба. Основната концепция беше въвеждане на ред и прекъсване на хаоса и тя е реализирана. Самите жители, които живеят в тези региони, са извънредно удовлетворени от зоната и резултатът който се реализира “.
Въпросът до по кое време важи зелената зона вълнува доста хора, тъй като на апаратите за заплащане не е написан крайния период , а единствено часовете и сумите за престой. От там идва и объркването за доста хора. Системата е единствено от два летни сезона и не се чака разпоредбите да се знаят от всички. Другото значимо, което би трябвало да се има поради, е че на националния празник – Денят на Независимостта на България, 22 септември, зоната ще е безвъзмездна. Припомняме, че за разлика от Синята зона, Зелената е платена през почивните дни .
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР