На 30 септември 2023 г. Държавният департамент обяви началото на

...
На 30 септември 2023 г. Държавният департамент обяви началото на
Коментари Харесай

Лотария „зелена карта“ 2025

На 30 септември 2023 година Държавният департамент разгласи началото на Програмата за нашарване на имигрантския поток за 2025 година (DV-2025).

Всяка година утвърдената със закон Програма за нашарване на имигрантския поток планува до 55 000 имигрантски визи за претенденти, изтеглени на инцидентен принцип всред всички участници, които дават отговор на съответни условия и които са от страни и региони с невисок % на скорошна имиграция в Съединени американски щати.

Кандидатите имат достъп до електронния формуляр за присъединяване (E-DV) на формалния уеб страница на програмата https://dvprogram.state.gov/ по време на регистрационния интервал, който е от 19:00 ч. българско време на 4 октомври 2023 година до 19:00 ч. българско време на 7 ноември 2023 година

Държавният департамент приема поръчки за присъединяване САМО посредством формалния уебсайт (E-DV), където има подробни указания. Няма такса за регистрация в програмата. Въпреки това, изтеглените от програмата, които имат планувано изявление, би трябвало да платят таксата за заявката за виза, преди публично да аплайват за виза пред консулски чиновник. Всички участници би трябвало да разпечатат и запазят страницата от онлайн потвърждението, откакто завършат регистрацията си, тъй че да могат да ревизират статута на своята поръчка.

Изключително значимо е участниците да запазят неповторимия номер за удостоверение на регистрацията си в програмата DV най-малко до 30 септември 2025 година

От 4 май 2024 година участниците в програмата DV-2025 ще могат да вкарат неповторимия номер за удостоверение на регистрацията си в полето Entrant Status Check на уеб страницата на програмата https://dvprogram.state.gov/, с цел да ревизират дали са изтеглени. Функцията Entrant Status Check ще уведоми изтеглените участници по какъв начин те и членовете на фамилиите им да аплайват за виза DV. Освен това, Държавният департамент ще удостоверява датите за плануваните изявленията посредством функционалността Entrant Status Check.

Всички участници би трябвало да се записват със фотография, направена през последните шест месеца. Ако някой прикачи остаряла фотография, в това число тази, с която е взел участие в предходно издание на програмата DV, той може да няма право на виза по тази стратегия.

Законът позволява единствено една поръчка на главен претендент по време на регистрационния интервал. Ако някой главен претендент подаде няколко поръчки, всички негови поръчки ще станат невалидни. Съпрузите могат да вземат участие като съществени претенденти и да впишат брачния сътрудник като член на фамилията с право на присъединяване.

Изтеглените участници няма да бъдат уведомявани по имейла за статута на тяхната онлайн поръчка за присъединяване. Всички писма, имейли или телефонни позвънявания, в които се твърди, че участникът е спечелил от програмата DV , са лъжливи.

Тези, които са изтеглени от програмата DV, могат да аплайват за имигрантска виза, в случай че има опция да им бъде планувано изявление. Информация за това, че някой е изтеглен, ще бъде налична на Entrant Status Check от 4 май 2024 година Уведомлението ще съдържа по-нататъшни указания, както и информация за таксите за молбата за имигрантска виза.

Няма гаранция, че изтеглените на инцидентен принцип от програмата ще получат дата за изявление или виза. Това, че някой е изтеглен, значи, че той може да има право да кандидатства за виза по програмата DV.

Тъй като е допустимо някои от първите 55 000 изтеглени да не дават отговор на изискванията за виза или да не продължат с присъединяване си в програмата, ще бъдат изтеглени повече от 55 000 поръчки за присъединяване. Това значи, че няма да има задоволителен брой визи за всички, които са били изтеглени в началото. След като всичките 55 000 визи бъдат издадени, програмата за тази година ще завърши.

Участниците в програмата DV би трябвало да платят всички такси и разходи, в това число тези за медицинските прегледи за самите тях и за членовете на техните фамилии, които дават отговор на условията. Имигрантите по програмата DV би трябвало също така да потвърдят, че могат да се устоят в Съединени американски щати, т.е. че няма възможност да се трансфорат във финансово задължение за обществото. Имиграцията по линия на програмата DV не обезпечава на имигранта или на членовете на неговото семейство каквато и да е финансова помощ или средства за определяне в Съединени американски щати.

Инструкциите за програмата DV-2025 са оповестени на британски и на български език в уеб страницата на Посолството bg.usembassy.gov.

Ако имате спомагателни въпроси, откакто прочетете инструкциите, можете да ни изпратите имейл на адрес [email protected].
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР