На 30 април започна поредната кампания на сирийската армия срещу

...
На 30 април започна поредната кампания на сирийската армия срещу
Коментари Харесай

Десет въпроса за Сирия, които мейнстрийм медиите не задават

На 30 април стартира следващата акция на сирийската войска против крепостите на ислямистите в страната. Акцията е ориентирана към последните бастиони на ислямистите в Идлиб (Идлеб) и Латакия. В региона на военните дейности живеят към 3 милиона души.
С началото на офанзивата сирийските войски завзеха от ислямисти село и стратегически рид в северозападна Сирия. Все още не е ясно дали акцията ще прерасне в пълномащабна или ще бъде лимитирана до демилитаризирана зона.
По този мотив Дахер Ламот, сириец, живеещ и работещ в България, зададе 10 въпроса, касаещи ситуираните в региона джихадисти, употребявайки обществената мрежа Фейсбук.
Ето и въпросите му:
" 1. Посочете един град в Идлеб, единствено един, който да не се ръководи от клоновете на Ал-Кайда ( Ал-Нусра, Туркистанските групировки или по-рядко към този момент съвсем изгонените Ахрар Ал-Шам, които са също учредени от АлКайда.

2. Посочете един град, в който не е натрапен шериат и могат да се видят незабрадени в никаби и тежки хиджаби дами? Със съответните видео доказателства.

3. Покажете едно видео, в което има останали християни в Идлеб, в което се чества Коледа, Великден и да се вършат шествия и паради, по този начин, както се правеха при държавни територии. Колко християни, алауити или друзи са останали там?

4. Кои са водачите на тези бунтовници? Искам имена и техните претенции, какво желаят? И за какво са наложили салафизъм-уахабизъм със съответния шериат на териториите, които ръководят?

5. Виждали ли сте по какъв начин наподобяват тези " бунтовници "? Как и какво приказват? Можете ли да различите сирийски акцент от останалите? Виждали ли сте им митингите у неналичието на дами в тях? Заглеждали ли сте се във физиономиите на тези хора. Ако не, в Youtube са много дейни и ги пускат, ходете ги вижте.

6. Защо на тези територии се търгува с турски лири? Защо изобилства със саудитски имами и проповедници като ал-Мохайсни? Защо издават фатви и ги пращат даже на сирийци в чужбина? Защо имат шериатски съдилища?

7. Какво знаете в действителност за градовете в провинция Идлеб? Знаете ли, че там има голям брой задгранични джихадисти? Знаете кой ръководи примерно град Джиср Ал-Шугур? Уйгури, ислямисти от Китай, докарани от С. Арабия и Ердоган. Знаете ли какво съставлява град Латамни, намиращ се на няколко километра от моя град Махарде? В минирани подземни скривалища на джихадисти, които излизат на открито удрят цивилното население на неверниците християни от град Махарде и след това отново се крият като плъхове. Цивилното население на Латамни от дълго време е изгонено. Подобно е положението на множеството градове на границата сред Хама и Идлеб.

8. Споменавайки моя напълно християнски град Махарде, знаете ли какъв брой пъти бе удрян и какъв брой жертви даде? Удрян от същата брадата уродлива сган, която в случай че влезе в Европа, ще направи същото. Фактът, че християнските Скелбие и Махарде бяха съществена прицел на " бунтовниците " приказва доста, нали?

9. Въпрос към тези, които настояват противоположното. Съвсем съществено, имате ли нещо човешко останало в себе си? Никога ли не проверявате това, което ви споделят, или го проверявате единствено с кимане?

10. Един въпрос към бг малките екрани. Какво стана, къде изчезнаха пробутваните от горната страна сирийци-опозиционери, които толкоз интензивно показвахте минали години? Дали не се оказа, че са или потвърдени ислямисти, или по-рядко, платени от НПО-та бездарници? "
Припомняме, че що се отнася за " белите каски " - организацията, която нашумя най-вече по тематиката " химически офанзиви ", има подозрения и изказвания, основно от Русия, че те са фалшифицирали такива офанзиви, както и обвинявания в принудително лишаване на органи от сирийци, най-вече мъже и деца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР