На 3 октомври в хотел „Маринела” бе проведен благотворителен търг

...
На 3 октомври в хотел „Маринела” бе проведен благотворителен търг
Коментари Харесай

Продадоха 15 картини на благотворителен търг в хотел Маринела

На 3 октомври в хотел „ Маринела” бе извършен благотворителен търг в поддръжка на дребните художници от ателие „ Прегърни ме”.

Бяха представети (и продадени до една!) 15 картини – портрети на Фрида Кало, рисувани от децата по време на лятна почивка, спонсорирана, обезпечена за втора поредна година от бизнес дамата Маринела Арабаджиева.

Търгът се трансформира в същински празник за децата и техните другари, пристигнали да покрепят идеята на ателие „ Прегърни ме”!

Сред гостите бяха Мартина Вачкова, Люба Ризова, Ева Веселинова, Рашко Младенов, Роза Радичкова, Илиана Алипиева, Ирен Петрунова, а търгът беше воден от Игор Марковски.

15 картини са включени в календар с 15 месеца (октомври, ноември и декември 2019 и 12 месеца - до края на 2020 г) и е същински шедьовър на детския гений. И цената си я бива – 20 лева за 15 портрета Фрида!

Ателие „ Прегърни ме” е основано, с цел да даде късмет на изоставените ни деца, с цел да им покажем живота, който им е отхвърлен. Ателието е уютно и красиво място, което те посещават с наслада. Там са техните другари – художници, актьори, писатели и публицисти, с които дружно рисуват, четат книги, илюстрират приказки, играят на спектакъл, гледат филми и беседват, майсторят парцалени кукли и копринени ангели.

В ателие „ Прегърни ме “ децата се учат да могат. Учат се да имат вяра. Учат се да имат бъдеще.

Фотограф: Яна Лозева
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР