На 3 октомври 2022 г., понеделник, от 11:00 часа, ще

...
На 3 октомври 2022 г., понеделник, от 11:00 часа, ще
Коментари Харесай

Тест на сиренната система ще се проведе в Плевен

На 3 октомври 2022 година, понеделник, от 11:00 часа, ще се организира тестване на сиренната система построена в гр. Плевен. Тестването е в осъществяване на член 37, алинея 1 от Наредбата за изискванията и реда за действие на Националната система за ранно предизвестие и обявяване на органите на изпълнителната власт и популацията при бедствия и въздушна заплаха и по традиция се прави при започване на месеците април и октомври.

Системата за ранно предизвестие и обявяване на популацията е предопределена за по едно и също време предизвестие или обявяване на застрашени хора на избрана територия за идно или настъпило злополучие и за лъчение на инструкции за нужните ограничения и дейности посредством акустични сигнали и гласова информация.

Целта на тренировката е инспекция на техническото положение на системата, придобиване на умения от длъжностните лица за работа с Националната система и образование на популацията за различаване на сигналите, предавани от акустичните сиренни устройства.

Тестът ще се организира посредством действително задействанена крайните акустични устройства (сирени) със сигнали за паника и с гласова информация,включваща авансово записани известия предавани неколкократно във типа:

" Внимание! Внимание! Внимание! Опасност от...! Опасност от...! Опасност от...! ".

За завършек на паниката се излъчва сигнал, като след подаването мусе излъчва неколкократно гласова информация със известие във типа: " Внимание! Внимание! Внимание! Край на паниката! Край на паниката! Край на паниката! ".

Моля, за задачите на тестовата подготовка на сиренната система в град Плевен, да се обезпечи от Електоразпределителното сдружение в града, непрестанно електрозахранване на обектите, в които има инсталирани сирени,да не се прави планова профилактика, за времето до привършване на теста, както и да се набележат ограничения за недопускане на стресови обстановки при децата в детските градини, ясли и учебни заведения.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР