На 3 април в Софийския университет ще бъде проведено мероприятие,

...
На 3 април в Софийския университет ще бъде проведено мероприятие,
Коментари Харесай

Виктор Стоянов пред Lupa.bg: Историци замесиха СУ в грозен антибългарски скандал

На 3 април в Софийския университет ще бъде извършено мероприятие, което е срещу Конституцията на България – то хвърля историческа виновност върху Царство България във връзка с евреите на Балканите. Събитието има за цел да омаловажи спасяването на българските евреи от страна на българския народ и хайлайф. Това изясни пред Lupa.bg ръководителят на фондация „ Македония ” Виктор Стоянов.



Организаторите на събитието са небезизвестните проф. Стефан Дечев и проф. Александър Кьосев, които редовно през годините са упражнявали език на омразата против родната просвета.

 „ Александър Кьосев даже стигна до такава степен, че отхвърля съществуването на български език – съгласно него той е неестествен, а македонският – натурален. Години наред тези хора  организираха акция, ориентирана против България и защитаваха антибългаризма в Северна Македония.  Призивът на фондация „ Македония ” е Софийският университет да анулира това събитие. Не бива да се употребява публичния запас на най-престижния университет, с цел да се упражнява език на омразата.  За това събитие може да се подаде сигнал в прокуратурата ”, уточни Стоянов.

Той акцентира, че нито една огромна еврейска организация у нас не е подкрепила и не взе участие в това събитие.  Това лишава от легитимност провеждането му.  

Като лектори на полемиката са посочени Румен Аврамов (икономист), Александър Везенков (историк), Иванка Гезенко (архивист), Еми Барух (журналист), Стефан Дечев (историк) и Стилиян Йотов (философ). 

Румен Аврамов е икономист и мним историк. През 2012 година със съдействието на Българския хелзински комитет (БХК) той издава книга „ Спасение “ и проваляне “ (само избавление в кавички, бел.авт.), в която пази тезата, че в България е имало държавен антисемитизъм. По мотив книгата му, БХК стига и по-далеч като споделя, че България е направила геноцид върху евреите.

Стефан Дечев е учител в Нов български университет, който с изключение на с антибългарките си тези, се прочу с това, че упрекна Югозападния университет в Благоевград в издаване на подправени дипломи. От разразилия се скандал не стана ясно за какво Дечев не е алармирал за нарушаванията още до момента в който е работил там, а незабавно откакто се е устроил на ново място.

Еми Барух е публицист, която неотдавна издаде книга „ " За евреите и други демони. Епохи, етюди и есета ", където също се застъпва тезата, че България изопачава Холокоста „ заради морална неплатежоспособност и обществена незрялост “.

Стилиян Йотов дружно с Румен Аврамов, Стефан Дечев, Еми Барух и Александър Везенков на 20 февруари т.г. са подписали Призив „ Българската страна да признае обществено, откровено и абсолютно отговорността си, като сервира опрощение за гоненията и за депортирането на евреите през годините на Втората международна война “.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР