На 3 април, в 12.30 часа, в кулоарите на Народното

...
На 3 април, в 12.30 часа, в кулоарите на Народното
Коментари Харесай

В сградата на Народното събрание ще бъде официално открита изложба за новостроящия се храм „Св. Патриарх Евтимий Търновски“ в София

На 3 април, в 12.30 часа, в коридорите на Народното събрание на Република България ще бъде открита тематична галерия от Росен Желязков, ръководител на Народното събрание, Белоградчишкият свещеник Поликарп и Атанас Димитров, член на църковното настоятелство на храм „ Св. Патриарх Евтимий Търновски “.

От Сдружението " За народен и нравствен напредък - Св. Патриарх Евтимий Търновски " ще изложат образни материали по отношение на дейностите по построяването на православния храм „ Св. Патриарх Евтимий Търновски “ в столичния квартал Люлин-9- най-големият в страната през последните 35 години.

Храмът, отдаден на Св. Патриарх Евтимий Търновски - един от най-всеотдайните ни духовници и книжовници се гради напълно с дарения и е подсилен от Българската православна черква, от Столичната община и от регион " Люлин ". Проектът е дело на екип от 13 архитекта, а главният камък е тържествено положен на 20 януари 2022 година от Негово Преосвещенство Белоградчишкия свещеник Поликарп. В приключен тип храмът ще бъде на 3 етажа, с разгърната повърхност от 1836 кв.м., височина на камбанарията 29.2 м, а на кубето 26.12м. На този стадий е построено подземното равнище от 782 кв.м., приключена е активността на кота 4.5 и 7.8., като текат действия на кота 8,9.

Изложбата може да бъде забелязана до 10 Април и се провежда за шерване на положителния опит и катализиране вниманието на обществото към православието, културата и традициите на нашия народ. В България няма различен храм, кръстен на Св. Патриарх Евтимий, а всичко, което се прави е вяра, че значими неща могат сплотяват.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР