На 29 септември 2011 година от космодрума Дзиуцюен е изстреляна

...
На 29 септември 2011 година от космодрума Дзиуцюен е изстреляна
Коментари Харесай

Космическа станция може да падне на Земята

На 29 септември 2011 година от космодрума Дзиуцюен е изстреляна ракета, която носи на борда си едномодулната станция „ Тиенгун 1”, или „ Небесен дворец”.

Това е голямо достижение за китайската галактическа стратегия, която е измежду най-напредничавите и сполучливи в целия свят.

Ракетата-носител извежда на 360 километра над Земята станцията, която е с диаметър 10,4 метра и тегло 8,5 тона. Тя е оборудвана с съвременни уреди и технологии, а задачата е да бъдат тествани в действителни галактически условия.

„ Небесният дворец” извършва сполучливо всички сложени задания, до него лети и пилотирана задача с китайски космонавти.

През март предходната година китайската осведомителна организация „ Синхуа” заяви, че е изгубена връзката със станцията. Това значи, че наземният надзор не може да се реализира контакт с навигационните й системи, с цел да овладее нейното придвижване в орбита.

Овладяването на Космоса е извънредно техническо предизвикателство и не е казус учените да изгубят надзор върху апаратите към Земята. В момента станцията орбитира с висока скорост към нашата планета и последователно се снижава към нея.

Обектът е неконтролируем и по тази причина е мъчно да се дефинира точната му траектория и хипотетично място на рухване. Приблизителните калкулации обаче демонстрират, че напролет на 2018 година „ Небесен дворец” ще навлезе в плътните пластове на земната атмосфера.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР