На 29 октомври (събота) в 11 ч. пред Доходното здание

...
На 29 октомври (събота) в 11 ч. пред Доходното здание
Коментари Харесай

На 29 октомври е церемонията по награждаване от конкурса Стоян Михайловски

На 29 октомври (събота) в 11 ч. пред Доходното здание ще се организира церемонията по награждаване на отличените участници в XV Национален училищен конкурс за литературно творчество и публицистика „ Стоян Михайловски “, проведен от Общинския детски център за просвета и изкуство.

В юбилейното издание на състезанието се включиха 131 млади литератори и публицисти от цялата страна със 150 произведения и 4 журналистически екипа.

За литературния раздел бяха оповестени две тематики по желание, отдадени на 120 години от рождението на огромния български повествовател Ангел Каралийчев и 140 години от рождението на създателя на „ Мечо Пух “ Алън Милн.

Журналистическият раздел също обхвана тематики по желание, като едната беше отдадена на 125 години от рождението на един от най-обичаните детски поети Асен Разцветников. Втората тематика е обвързвана с патрона на състезанието и маркираната през август 130- годишнина от деня, в който Стоян Михайловски написва в Русе химна „ Върви, народе възродени “.

Жури с ръководител Нели Пигулева – поетеса, преводач и редактор, отличи най-добре представилите се произведения. Русе бе показан от възпитаници от СУЕЕ „ Св. Константин-Кирил Философ “, НУИ „ Проф. В. Стоянов “ и Клуб „ Приятели на книгата “ при ОбДЦКИ.

Голямата премия – плакет „ Стоян Михайловски “ и парична награда от Фондация „ Русе – град на свободния дух “ в раздел „ Литературно творчество “, получава Анастасия Тришина от Литературен клуб „ Касталия “ при ЦПЛР- ОДК, Варна.

Голямата премия – плакет „ Стоян Михайловски “ и парична награда от Фондация „ Русе – град на свободния дух “ в раздел „ Журналистика “, е за видео репортаж на екип на вестник „ НахОДКи “ към ЦПЛР- ОДК, Варна.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР